Home Nogomet Istra 1961 Sada se vidi kakav je bio ljetni transferni rok Istre 1961

Sada se vidi kakav je bio ljetni transferni rok Istre 1961

SHARE
Izraz lica sve govori - trener Gonzalo Garcia

Prema dosad viđenom ove polusezone, trener Istre 1961 Gonzalo Garcia stvorio je momčad koja pokušava igrati sa svima, u nekoliko utakmica imali su i objektivne nesreće, ali ponovno se vraćamo na početak – kvaliteta igrača.

Sportski direktor Dario Dabac na ljeto je mirno radio, pitanje je koliko i što je točno njegova domena, a sada nakon jedne polusezone već se može zaključiti gdje je pogodio, a gdje je promašio („ceo fudbal“). Nažalost, pogodaka i nema previše…

JOAO SILVA (5) – Iako se činio kao igrač koji može donijeti kvalitetu, nakon polusezonu jasno je kako je ovo bio promašaj, barem za sad. Em je uzeo minutažu Perkoviću, em je direktan krivac za nekoliko golova. Odigrao 15 punih utakmica.

RAFA NAVARRO (5) – I on je pokazivao natruhe nekakvih vrlina, ali SofaScore ga ocjenjuje najgore od svih igrača u polju Istre 1961 u tih 12 nastupa. Dakle, promašaj bez daljnjeg.

BERNARDO MATIĆ (7) – Igrao je malo, samo pet utakmica, ali je pokazao da je prvoligaški kadar. Odigrao sjajne utakmice protiv Osijeka i HD-a u dvije pobjede koje je sudjelovao, a sveukupno zadovoljio, itekako – pogotovo kad uspoređujemo s ostalima.

SERDER SERDEROV (5,5) – U 16 nastupa odigrao tek 524 minute i upisao jednu asistenciju. Da je i zadnji vezni, malo je, a kamoli kao krilo. S onim nogometašem koji je igrao u Zaprešiću dijeli samo ime i prezime. Doimao se kao sigurni pogodak, ispao promašaj.

FRANO MLINAR (6) – Igrao puno, bio u pravom smislu riječi prvotimac, ali nije oduševio. Ipak, dvije asistencije i poneki dobar potez mogu ga svrstati u one koji nisu razočarali. Obrambeno nedostatan, ali u kreaciji donosi malo ideje.

DION DRENA BELJO (7) – Šest golova i četiri asistencije u 19 nastupa, to je za Istru 1961 fantastično. Vjerojatno najbolji igrač ove jeseni, ali pitanje je koliko je taj igrač „pronađen“, a koliko je Istri 1961 ponuđen pa su ga prihvatili.

ABDALLAHI MAHMOUD (6,5) – Za razliku od mnogih koji su dolazili u Pulu, ovaj nogometaš ima barem ‘ono nešto’. Ne pokazuje to često, štoviše rijetko je pokazivao nakon odličnog debija, ali dva gola i asistencija u 11 kola su definitivno za prolaznu ocjenu. Taj je stigao iz Alavesa, ali to nije promašaj u nikakvom slučaju.

ERHUN OBANOR, GONZALO DESIO, FACUNDO CASERES, ROBBIE BURTON, MIROSLAV ILIČIĆ, DAMJAN DANIČIĆ, GONZALO COLLAO (svi 5).

Nije trebalo to biti, ali možda je ovo i konačna poanta ovog teksta. Manje od 400 minuta ove jeseni su u Puli odigrala čak sedmorica dovedenih igrača ovog ljeta. Dakle, dovedeni u Pulu, a onda odigrali manje od četiri utakmice, dakle, pravu prigodu nisu ni dobili iz razno-raznih razloga.

Neke ne bi ni na slici mnogi prepoznali, a od navedenih Daničić i Iličić su dojma da su trebali dobiti više minuta pa su na odlasku, a Gonzalo Collao je prema SofaScoreu u tri 179 minuta dobio prosječnu ocjenu 6.13 što je (zajedno sa Suskom, golmanom Slavena) najslabije od svih 18 vratara koji su ove jeseni branili u HNL-u više od jedne utakmice.