Home HRVATSKA I SVIJET HT Prva HNL Samir Toplak mijenja Krunoslava Rendulića na klupi Gorice

Samir Toplak mijenja Krunoslava Rendulića na klupi Gorice

SHARE

Nakon deset zajedničkih mjeseci, Krunoslav Rendulić više nije trener HNK Gorice. Čelnici kluba obavili su razgovor s dosadašnjim trenerom jutro nakon poraza u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa od Hajduka na Poljudu (1-2) i dogovorili prekid suradnje.

„U ime kluba želim se zahvaliti Krunoslavu Renduliću na iznimno korektnoj suradnji koju smo imali u ovih nepunih godinu dana. Nažalost, rezultatska kriza u koju smo ušli nije mi ostavljala previše prostora za neke druge odluke. Moram naglasiti da smo u posljednjih mjesec dana svi zajedno činili maksimum da zajednički pokušamo promijeniti rezultatski pad u pozitivu, ali jednostavno nije išlo“ – rekao je predsjednik kluba Nenad Črnko i dodao:

„U nekim drugim vremenima moguće je da bismo ovakve odluke donosili ranije, ali bilo je mnogo objektivnih razloga da pokušamo vratiti samopouzdanje momčadi na terenu, a samim time i zadržimo Rendulića. Utakmica u Splitu nije bila okidač za ovakvu odluku, Kruno je zaslužio da pokuša izboriti plasman u finale s momčadi s kojom je izborio polufinale, ali negativan niz na koji se nadovezala i ova utakmica jednostavno je nametao ovu opciju.“

Do imenovanja novog trenera momčad će voditi Saša Sabljak, a danas se u medijima u vezi novog trenera Gorice spominje samo jedno ime. Logično je, radi se o Samiru Toplaku koji će sutra biti predstavljen u Velikoj Gorici.