Home ISTRA Tenis Samo se kiša trenutno u Istri očekuje više od umaškog ATP-a!

Samo se kiša trenutno u Istri očekuje više od umaškog ATP-a!

Nakon toliko iščekivanja započinje Umag! U sušnoj Istri iščekujemo i kakvu kišu, ali u međuvremenu uživati ćemo u novom ATP izdanju.

Poneki otkaz od strane najavljenih igrača (Basilashvili, Krajinović, Ćorić, Nardi, Cerundolo) pomalo je izmijenio ždrijeb, ali očekujući Alcaraza, Sinnera i Runea mjesta panici nema. Mada, Alcaraz i Musetti danas igraju finale Hamburga što je uvijek rizik od preuranjene „zahvale“ organizatorima.

Krenimo od kvalifikacija. Neki igrači bili su itekako atraktivni prije koju godinu (Simon, Seppi, Cecchinato) što je i kvalifikacije učinilo vrlo zanimljivim. Potonja dvojka međusobno se sastaje danas u odlučujućoj rundi, ali za domaćine je zanimljivije to što je Matija Pecotić (ATP 619.) također prošao jučerašnju prepreku. Indisponiran do neprepoznatljivosti bio je Stefano Travaglia (0:6, 1:6).

Ždrijeb glavnog turnira ono je što smo čekali. Tko, kada, s kim… Jiry Vesely koji je u Dubaiu ove godine naredao nekoliko kapitalca, među kojima i Novaka Đokovića, želi novo veselje pronaći protiv nekad standardnog Top 50 igrača Federica Delbonisa, a nagrada za pobjedu je sastanak sa Carlosom Alcarazom u 2. kolu.

Dobitnik pozivnice 16-godišnji Dino Prižmić izazvati će Bernabea Zapatu Mirallesa (koji je upao u turnir nakon najnovijih otkaza najavljenih igrača). Za Prižmića je ovo sretan splet okolnosti i moći će upisati prvi nastup na Touru. Inače je među najboljim juniorima svijeta.

Fabio „Dvosjekli mač“ Fognini uvijek može pružiti bilo kakav ishod, od sjajnih pobjeda do indisponiranih poraza. Igrao je finale Umaga 2013. i osvojio ga 2016., pa zaslužuje posebni pijetet. Ovo će mu biti 12. nastup u Umagu što samo pojačava dojam da je on glavni starješina ovog izdanja. Čeka ga Daniel Elahi Galan (ATP 113.).

Kad smo kod umaških starješina, dolazi nam ponovo i Aljaž Bedene (11. nastup). Slovenac je najavio umirovljenje, pa mu je ovo zadnji umaški turnir. Zadatak djeluje poput nemoguće misije, čeka ga Lorenzo Musetti koji kao za vraga, kao što je rečeno, danas igra finale Hamburga te je sigurno dobro zagrijan.

Veliku priliku ima Mili Poljičak. Juniorski pobjednik nedavnog Wimbledona dobio je pozivnicu i ždrijeb mu je namijenio jednog od kvalifikanata što nudi priliku za zabavan meč uz realne šanse da zakorakne u 2.kolo i predstavi svoje adute protiv Musettija ili Bedenea.

Prije tjedan dana Sebastian Baez igrao je finale Bastada. Zahvaljujući tome u prvom kolu je slobodan i može odmarati uz brčkanje u Jadranskom moru. Mirno će i spremno dočekati pobjednika susreta između Lasla Đerea i kvalifikanta.

Treći hrvatski predstavnik u ždrijebu također je ovdje uz pozivnicu. Radi se o Duji Ajdukoviću kojeg čeka kvalitetni Alex Molčan. Molčan je u Top 50, ima dva finala ove godine, a u Hamburgu ga je zaustavio tek Alcaraz. Upravo je njemu meč predao Borna Ćorić zbog nove ozljede koja je ujedno značila otkaz Umagu.

Drugi nositelj Jannik Sinner (ATP 10.) slobodan je na startu te čeka pobjednika susreta između Mikaela Ymera i Jaumea Munara.

Previous articlePorečani u prvom dijelu riješili susret na Zelenicama
Next articleLuana Šebalj novim rekordom zatvorila ljetni dio atletske sezone