SHARE

Vineška Iskra jutros je nekompletna dočekala goste iz Savičente. Nedostajali su prije svega Krasnići i Jašarević, ali i oba vratara pa je na gol stao Mirsad Bojkić.

No, što tek reći za goste (izostanke teško ni pobrojati) koji su na klupi imali samo vratara i općinskog načelnika Deana Perkovića koji je bio tu više podrška nego stvarna zamjena, iako je ušao u posljednjim trenucima.

Smoljanci Sloboda su do vodstva stigli u 58. minuti kada su na sceni, kao i mnogo puta dosad ovog proljeća, braća Mišan. Mauro je asistent, a Matija strijelac. Ipak, Iskra poravnava u 76. kada Josip Maksenčuk koristi jednu grešku gostiju za 1:1.

No, do kraja susreta Ivan Banovića zabija direktno iz kornera, a na konačnih 1:3 Erik Macan Stanić postavlja nakon solo prodora. U tim trenucima Vinežani su igrali s deset igrača jer je već bio isključen Zakomac.

LABIN – Igralište Vineža – 1. ŽNL – 21. kolo – SUDAC: Daniel Starčević (Pula), POMOĆNICI: Edin Šehić (Pula) i Dragan Kukić (Pula)

ISKRA – SMOLJANCI SLOBODA 1:3 (0:0)

Žuti kartoni: Begović (Iskra) Obrovac, Macan Stanić (Smoljanci Sloboda)

Crveni karton: Zakomac 87′ (Iskra, namjerno udaranje suparničkog igrača rukom u predjelu leđa)

Strijelci: 0:1 Mišan Mat. 58′, 1:1 Maksenčuk 76′, 1:2 Banović 81′, 1:3 Macan Stanić 90′

ISKRA: Bojkić, Trumić, Panić, Bečirević, Mehić, Softić, Begović (75. Zukić), Maksenčuk, Jurišić (46. Zakomac), Miletić, Lazarić

Trener: Fatos Hoxha

SMOLJANCI SLOBODA: Tomišić, Racan, Otočan, Prodanović, Mišan Mat., Banović, Furlanić, Macan Stanić (90. Perković), Obrovac, Mišan Mau., Ivančić

Trener: Damir Buršić