Home ISTRA Borilački sportovi Sedam osvojenih medalja judaša i judašica Judo kluba METO

Sedam osvojenih medalja judaša i judašica Judo kluba METO

Dvije su godine judaši Judo kluba METO bili odsutni sa judo borilišta zbog situacije sa korona virusom koji nas je sve potpuno obezglavio, no ove su subote konačno nastupili u Zagrebu na 10. internacionalnom judo turniru SAKURA KUP.

Treneri Denis i Dino Aličajić na put su poveli osam judaša i judašica, a u Labin su se vratili sa sedam medalja osvojenih među 461 natjecateljem.

Nola Fornažar je u kategoriji do 28 kilograma sa tri ostvarene pobjede osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, dok je Ajla Šahdanović u kategoriji do 48 kilograma sa dvije pobjede i jednim porazom osvojila  drugo mjesto i srebrnu medalju.

Kod dječaka, u kategoriji do 30 kilograma, Darian Starčić je ostvario dvije pobjede i doživio jedan poraz pa je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju, a u kategoriji do 34 kilograma nastupio je Lucas Janjić koji je sa tri pobjede i jednim porazom osvojio broncu.

U kategoriji +55 kilograma nastupili su Kristiano Marino i Lean Faraguna od kojih je Lean ostao bez plasmana, a njegov kolega Kristiano ovojio je srebro.

U kategoriji dječaka U-14 i to do 66 kilograma Emin Mujkić je osvojio broncu, a u kategoriji U-19 do 63 kilograma isti uspjeh ostvarila je Marissa Janjić.