SHARE
FOTO: Veljko Barudžija

“Crveni” s Laca tražili su danas povratak na pozitivne staze. Nakon tri uzastopna poraza današnji im je susret došao kao prigoda da se pokušaju vratiti na staze uspjeha. I bilo bi to izvedivo da s kontra strane nije stajao Grobničan koji se ne predaje i kada je  naizgled sve gotovo.

Započeo je susret pokušajem Ćorića u desetoj minuti te Jukića nekoliko minuta nakon toga kada se u potonjoj situaciji iskazao gostujući vratar Curać. U 19. minuti bilježimo pas Miljanovića za Luga, no novigradski je napadač zamalo neprecizan. Bio je to samo uvod.

Minutu kasnije Lugo se pretvara u asistenta kada prodire po desnoji strani i upošljava Ćorića koji pogađa za 1:0. Vraća se, odnosno, pokušava se vratiti momčad Grobničana samo desetak minuta nakon toga. Naime, Frigan ruši Pilčića a Mateu Čaliću nije preostajalo nego da pokaže na bijelu točku. Izvođač je naravno Pilčić, no Frigan se iskupljuje i ostavlja Novigrad u vodstvu.

I onda, u završnici prvog diijela “show program”. Najprije u 39. minuti Jeloečki bježi kompletnoj gostujućoj obrani i pronalazi Luga koji poentira za 2:0. No, tek što se krenulo s centra, nakon centaršuta s desne strane Matković pogađa za 2:1. Slavlje se gostiju nije stišalo, a Ćorić bježi gostima, upošljava Jelovečkog koji vraća “crvene” na dva gola odmaka.

Da ne bi to bio kraj prvoga dijela pobrinuo se Antonio Frigan koji je odreagirao rukom izvan svojih šesnaest metara pa je zasluženo isključen, a na njegovo mjesto ušao je zamijenivši Jelovečkog, mladi, 18-godišnji David Tarčuki.

Čim se krenulo u nastavak susreta Matković svojim drugim pogotkom smanjuje rezultat na 3:2, a od 64. minute brojčano stanje na terenu je izjednačeno nakon što je isključen sa gostujuće strane Stjepan Jukić.

I onda na scenu stupa David Tarčuki. Izludio je napadače Grobničana u nekoliko navrata, no nije mogao ništa deset minuta prije kraja susreta kada Brdar postiže treći gostujući pogodak, dostatan za podjelu bodova na Lacu.


NOVIGRAD – Stadion Laco – 3. HNL ZAPAD – 22. kolo – SUDAC: Mateo Čalić (Marčana), POMOĆNICI: Daniel Starčević (Pula), Marko Tićak (Rijeka)

NOVIGRAD – GROBNIČAN 3:3 (3:1)

Žuti kartoni: Jelovečki, Frigan, Lugo Mokoka (Novigrad), Brekalo, Vukelić, Brdar, Burul (Grobničan)

Crveni kartoni: Frigan (Novigrad) – 45′, Jukić (Grobničan) – 64′

Strijelci: 1:0 Ćorić 20′, 2:0 Lugo 39′, 2:1 Matković 40′, 3:1 Jelovečki 41′, 3:2 Matković 48′, 3:3 Brdar 80′

NOVIGRAD: Frigan, Ćorić, Akahwakou, Barthelemy, Salihić, Jukić, Lugo (71. Podunavac), Ivančević, Mokoka (90. Dinsifva), Jelovečki (45. Tarčuki), Vadnov, Miljanović

Trener: Gert Remmel

GROBNIČAN: Curać, Jukić, Golić (87. Burul), Vukelić, Brdar, Pilčić, Matković (69. Kurilić), Rupčić, Tešić (46. Batarelo), Prtenjača, Babić (50. Brekalo)

Trener: Dušan Gruevski