Home Nogomet Ostalo SHOW SE NASTAVLJA – UŽIVO IZ DONJEG VAKUFA | Zalihić traži izuzeće...

SHOW SE NASTAVLJA – UŽIVO IZ DONJEG VAKUFA | Zalihić traži izuzeće Banića!

SHARE

Nastavlja se cirkus radnog naziva „afera napitak“. Iako ne od Zalihića, uspjeli smo i ovog puta dobiti podnesak kojim predsjednik Rudara Remzo Zalihić traži izuzeće Disciplinskog suca III HNL Zapad Darka Banića.

Nakon što ga je neki dan, u odluci o poništavanju četveromjesečne kazne, pravno „ošamarila“ tročlana Komisija za žalbe III HNL Zapad, Baniću je ovog puta ponovno, na svojevrstan način, „bukvicu“ iz prava, ali i pristranosti te (ne)pravde prema Zalihiću, očitao i njegov odvjetnik.

Očito je da se predsjednik Rudara, zahvaljujući pravnoj argumentaciji osobe ili više njih koji osim općeg prava, odlično poznaju i Disciplinski pravilnik, počeo poigravati sa svima u pravnoj hijerarhiji HNS-a „ogoljavajući do kosti“ njihovu nestručnost i pravnu neobrazovanost.

Vidi to i Zalihić i ne propušta i on dodati svoj „šamar“. Prije nekoliko dana na društvenim mrežama je podijelio vijest o ovoj temi pa se zahvalio advokatskoj kancelariji iz Donjeg Vakufa. Nemamo u posjedu taj podnesak, ali sama činjenica da je napisan na više stranica, jasno je kako iza Zalihića stoji ozbiljan igrač, a možda i ekipa.