Home Košarka Mlađi uzrasti Šibenčani obranili titulu na Gortanovom memorijalu

Šibenčani obranili titulu na Gortanovom memorijalu

SHARE

U Pazinu je ovaj vikend održan drugi memorijalni turnir predkadeta Matko Gortan u spomen na tragično preminulog igrača KK Pazin na kojem su sudjelovali klub iz Zadra za koji je također igrao pokojni Matko te prijateljski klubovi iz Belišća, Šibenika, Čakovca i Crikvenice.

Nakon posjeta mjestu posljednjeg počivališta pokojnog Matka zajedno s obitelji pokojnog Matka i podbacivanja lopte majke Đulijane turnir je započeo odigravanjem u dvije skupine. Nakon poretka po skupinama drugi dan održane su utakmice za konačni poredak.

U utakmici za peto mjesto Crikvenica je nakon vodstva i preokreta Belišća na kraju ipak uspjela pobijediti. U utakmici Matkovih klubova domaćini su nakon vodstva na poluvremenu od četiri razlike na kraju za pola koša minusa čestitali Zadranima pobjedu.

U završnoj utakmici su Šibenčani obranili pobjedničku lanjsku titulu prvaka pobjedom od 14 razlike nad vrlo dobrim Čakovčanima. Nakon podjele medalja i pehara trenerica KK Pazin Tanja Ančić dodijelila je i pehare za MVP turnira Šibenčaninu Gabrielu Pancirovu te najboljem strijelcu Tinu Tikveši iz KK Crikvenica.