SHARE

Dinamo se očekivano poigrao sa Dragovoljcem. Uz evidentnu razliku u kvaliteti, iako se Krznar ponovno poigrao sa sastavom, drugo nije ni bilo za očekivati. Potpuna dominacija Dinama i visoka pobjeda od 4:0 uz ponajboljeg pojedinca kod gostiju, vratara Šubarića dovoljno govori o sve većem jazu između prve i druge HNL.

Slaven Belupo i Lokomotiva odigrali su utakmicu suprotno očekivanjima. Lokomotiva je nova momčad, sa puno igrača koji tek pomalo hvataju korak jedni sa drugima, no u Koprivnici su izgledali puno puno bolje od domaćina. Kod 0:1 imali su nekoliko prilika kojima su ranije mogli okončati utakmicu, no odveli su je na svoj mlin na samom kraju pogotkom Pivarića. Slaven je potpuno razočarao i podbacio nakon iznenađujućeg slavlja protiv Dinama.

Gorica se poigrala sa Šibenikom i ono o čemu smo pisali prije početka lige postaje stvarnost. Druga je sezona među elitom teža od prve. U prvoj sezoni motiv i želja za dokazivanjem presuđuju, a to se dogodilo sa Šibenikom lani. Ove godine nakon dva susreta i šest primljenih pogodaka, jasno je kako će ova sezona biti sve, samo ne mirna. Sreća da postoji Hrvatski Dragovoljac…

Rijeka i Istra 1961 odigrali su jednosmjernu utakmicu. Utakmicu u kojoj je dominirala Rijeka, utakmicu u kojoj je Istra 1961 sve svoje nade ostavila u autobusu prilikom dolaska na Rujevicu. Takozvani Derby della Učka već je dugo vremena unaprijed riješen problem, a od derbija tek ponekad, u izrazito rijetkim situacijama, vidimo “D”.

Ali hajde, ako nismo mogli uživati u tom derbiju, mogli smo u onom odigranom u Splitu. U iskazanom htjenju da se utakmica riješi pobjedom. I s jedne i s druge strane. Na kraju je to pošlo za nogom Osijeku koji je u drugom dijelu bio agresivniji, kvalitetniji, jednostavno bolji. Pogodak Marina Pilja tri minute prije kraja utakmice samo je potvrda te teze. Hajduk je u prvenstvo krenuo sa jednim bodom iz dvije utakmice, rekli bi zlobnici “ništa novo”, no prvenstvo je tek na samom početku i vremena za hvatanje ritma, a samim time i rezultata, ima. Ne previše, ali još uvijek da.