Home Premijer HMRL Liga za prvaka Sjajni Porečani osvojili treće mjesto

Sjajni Porečani osvojili treće mjesto

SHARE
FOTO: RK Poreč

Porečani su u posljednjem kolu trebali pobjedu protiv Sesveta kako bi osvojili treće mjesto u prvenstvu Hrvatske. Kroz sezonu su pokazali kako u Velom Joži nitko nije favorit, a tako je bilo i danas. 

Sjajno su otvorili utakmicu Porečani koji nakon šest minuta igre pogotkom Ljubića vode 4:1, ali Sesvećani su svjesni važnosti utakmice te se brzo vraćaju u susret. Štrković je pogodio za 5:6 u 12. minuti, a domaći rukometaši nakon serije pogodaka u 20. minuti vode 10:7. Iako Sesvećani nisu dopustili Poreču da se odvoji na veću razliku rukometaši trenera Lovrinovića ipak drže utakmicu na +3. 

Porečani utakmicu “lome” u drugom djelu kada igraju sjajno, pa već u uvodnim minutama pokazuju zašto su treća momčad prvenstva. Naime, Ikanović i Glavaš svojim pogotcima donose 18:13, a potom serijom od četiri uzastopna pogotka u 42. minuti pogotkom Glavaša imaju prednost od +8 (22:14). Bilo je jasno kako će Porečani, sasvim zasluženo, osigurati još jednu europsku sezonu. Pokušavali su se gosti vratiti u susret međutim Poreč je sjajan, pa sedam minuta prije kraja Moslavac pogađa za 27:19 i rješava pitanje pobjednika. 

Porečani su tako u izravnom susretu s Sesvetama osigurali treće mjesto te ih u sljedećoj sezoni očekuju europski izazovi. Poreč je kroz sezonu, ali i kroz Ligu za prvaka, pokazao kako se radi o kvalitetnoj momčadi koja sasvim zasluženo na kraju uzima broncu. 


POREČ 0– SD Veli Jože – Paket24 Premijer Liga- Liga za prvaka – 10. KOLO
SUCI: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varaždin)

POREČ – SESVETE 28:24 (16:13)

POREČ: Muranović 1, Medved 5, Krbavčić, Petrov, Vekić, Moslavac L. 4, Malinarich 1, Rađaković, Čipraka, Plovanić 1, Radunović, Moslavac K. 2, Ikanović 2, Vinković 2, Glavaš 8, Ljubić 2. 

Sedmerci: 1/1, Isključenja: 6 minuta (Petrov 2, Čipraka 2, Plovanić 2)

Trener: Ilija Lovrinović

SESVETE: Brezinščak, Baković  J. 2, Topić 7, Žaja 4, Baković T. 3, Gotal 1, Marić 1, Kahlina, Zajec, Štrković 1, Gavrić 4, Fučkar 1, Stanić, Finek.

Sedmerci: 4/4, Isključenja: 2 minute (Topić)

Trener: Silvijo Ivandija


PREMIJER HMRL – LIGA ZA PRVAKA
[jsMatchDayStat season_id=”65867″ matchday_id =”6336″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″]
[jsStandings id =”65862″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″ display_legend =”0″]