Home Rukomet Ostalo Sjajni pulski pivot nastupio za talijansku reprezentaciju

Sjajni pulski pivot nastupio za talijansku reprezentaciju

SHARE
Andrea Bašić

O Andrei Bašiću IstraSport već je mnogo puta pisao, a pulski rukometni internacionalac jučer je još jednom napravio veliki korak u svojoj karijeri. Naime, on je sinoć postao treći istarski rukometaš koji je debitirao u aktualnom kadru reprezentacije Italije.

Obzirom da Bašić već šest godina igra u talijanskom rukometu, dobio je poziv tamošnjeg izbornika Riccarda Trillinija da zaigra u nacionalnom dresu. Tako se pulski pivot pridružio Porečanu Deanu Turkoviću i Umažaninu Michele Škataru koji su također sudjelovali u pobjedi nad Slovačkom 26:23.

Bila je to važno slavlje u sklopu kvalifikacije za EP 2020: „Igrali smo u potpuno ispunjenoj dvorani u Faenzi, ispred 4000 ljudi. Osjećaj je fantastičan, pobijedili smo i nastavljamo ambiciozno“, rekao je pulski pivot, vidljivo pod dojmom, a „uhvatili“ smo ga na milanskom aerodromu, taman prije leta za Slovačku gdje igraju „revanš“ u nedjelju.

Podsjetimo, Andrea Bašić igra za Brixen, devetu momčad prve talijanske lige, a poziv i nastup u reprezentaciji Italije samo mu pojačava status odličnog obrambenog igrača i napadački raznovrsnog pivota.