Home ISTRA Ostali sportovi SJEĆATE SE SLUČAJA SOUDANI? Što bi bilo da sada netko prijavi Livaju...

SJEĆATE SE SLUČAJA SOUDANI? Što bi bilo da sada netko prijavi Livaju i Subašića?

Mnogi se sjećaju „slučaja Soudani“ i danas istarskog delegata Kvalića koji je prijavio Soudanija zbog nesportskog ponašanja koje je prošlo nekažnjeno od strane suca Pejina. U tom se slučaju igrača može kazniti samo ukoliko netko unutar struktura HNS-a prijavi takvo ponašanje.

S tim u vidu, veoma će biti zanimljivo vidjeti hoće li itko, iz Istre ili ostatka Hrvatske, nevažno, reagirati na incidente koji su se nakon velikog hrvatskog derbija dogodili u sklopu slavlja splitskih igrača.

Naime, internetom kruže snimke koje nepobitno potvrđuju kako su Marko Livaja, najbolji igrač tog susreta, vjerojatno i cijele lige te rezervni vratar i legenda hrvatskog nogometa Danijel Subašić, zajedno s mnoštvom pjevali pjesmu čiji stihovi idu „Mrzim Dinamo, srpsko ime to“.

Disciplinski pravilnik HNS-a u svom članku 86. kaže da „Igrač ili nogometni djelatnik koji vrijeđa, kleveće ili širi neistine o svom ili bilo kojem drugom klubu, o svom ili suparničkom igraču, nogometnom djelatniku bilo kojeg kluba ili članu nogometnog rukovodstva u bilo kojem tijelu, sucu ili treneru, ili se nasilno ponaša, kaznit će se:

– igrač:

– novčanom kaznom i

– zabranom igranja na dvije do šest utakmica.“

Sve u svemu, Hajduk je na krilima maestralnog Livaje došao do troboda u Zagrebu, a tko zna, možda će derbi imati i ‘treće poluvrijeme’. Vjerojatno neće, jer ovo je Hrvatska, ali tko zna, možda naše društvo dobije neku novu ‘zvijezdu’ kakva je bio Kvalić par dana.