Home ISTRA Jedrenje Škola jedrenja u rabačkom JK Kvarner

Škola jedrenja u rabačkom JK Kvarner

U jedriličarskom klubu Kvarner i ovo ljeto djeca mogu provesti praznike s vršnjacima, u veselom okruženju s puno zabave i zajedničkog učenja kroz igru, puno sunca, mora i jedrenja.
U Školi jedrenja djeca imaju prilike naučiti sve što treba znati o jedrilici, jedrenju, vjetru i moru, a u to ćemo na primjeren način uklopiti i nužnu teoriju. Ljetna škola jedrenja JK Kvarner temelj je svakog daljnjeg svladavanja ovog lijepog sporta. Sve što je djetetu potrebno su kupaće gaćice, udobna majica s dugim rukavima, kratke hlače i obuća koja se može smočiti. Nikako ne smijete zaboraviti kapu i zaštitu protiv sunca, a djeci koja nose naočale potrebna je i uzica za naočale.

„Optimist“ je idealna jedrilica za obuku dječaka i djevojčica do 14 godina starosti. Njen oblik, oprema i svojstva pri jedrenju garancija su sigurnosti – Optimist je nepotopiv! Naravno, iskusni učitelji jedrenja uvijek čamcem prate male jedriličare i paze za njihovu sigurnost.

Svi zainteresirani za pohađanje tečaja pozivaju se u nedjelju 1.7. u 17.00 sati u prostorije Kluba. Polaznici moraju doći u pratnji roditelja. Preduvjet za upis djece je da su solidni plivači i da imaju od 7 do 14 godina. Nakon naučenih osnovnih vještina djeca mogu nastaviti sa druženjem, učenjem i igrom cijelo ljeto. Škole jedrenja za djecu održati će se kroz dva tjedna, radnim danom od 2. do 13. srpnja.