Home Nogomet Druga ŽNL Istra SLIČNO KAO NEKAD ŠAJBER | Fonović posljednje kolo ŽNL prebacio za proljeće

SLIČNO KAO NEKAD ŠAJBER | Fonović posljednje kolo ŽNL prebacio za proljeće

SHARE
Robi Fonović, povjerenik liga ŽNL i Treće HNL Zapad

NSŽI objavio je bilten kasno večeras u kojem je objašnjeno da je Izvršni odbor potvrdio prijedlog povjerenika Robija Fonovića te je poslano sljedeće priopćenje:

“Posljednjih nekoliko dana Povjerenik natjecanja Robi Fonović, imao je puno telefonskih poziva i zahtjeva za odgodom utakmica uslijed problema s Covidom-19. Uz bolest koja se uvukla u nekoliko klubova (Valbandon 72, Momjan 1947, Plomin, Barban 2013), a u razgovoru s klubovima primjetno je da se zbog bojazni odlaska u samoizolaciju i gubitka radnog mjesta sve više igrača odlučuje na nedolazak na utakmice i treninge.

Također, do današnjeg dana, u našim županijskim ligama imamo desetak odgođenih utakmica koje bi se trebale odigrati nakon 13. kola kako bi se barem na taj način očuvala regularnost prvenstva. Vrlo je upitno da li će se iste odigrati onako kako je planirano, pa postoji realna mogućnost da pojedini klubovi u proljeće moraju odigrati jednu, dvije pa čak i tri zaostale utakmice, što bi uvelike narušilo regularnost prvenstva.

Upravo zbog svega izrečenog, a prvenstveno zbog zaštite igrača i regularnosti natjecanja, Povjerenik natjecanja je predložio da se sve utakmice posljednjeg 13. kola jesenskog dijela prvenstva prebace na termin osam dana prije početka planiranog proljetnog dijela natjecanja, te da se u terminu 29.11.2020. i 06.12.2020. odigraju zaostale neodigrane utakmice, kako bi klubovi u što ravnopravnijem položaju ušli u proljetni dio natjecanja. Popis zaostalih prvenstvenih utakmica i odluku o terminu odigravanja istih donosi povjerenik natjecanja”, stoji u priopćenju u kojem je jasno da u ovom NSŽI-u najteže i najvažnije odluke donosi Robi Fonović.

Pokojni Slavko Šajber, bivši predsjednik FSJ-a, 1986. poništio je jedno cijelo kolo, a Fonović ga je sada prebacio za 2021. godinu, odnosno proljetni dio prvenstva.