Home Nogomet Četvrta HNL Zapad SLUČAJ ULJANIK | Omladinski pogon doživio prve odlaske, sedmorica na probi u...

SLUČAJ ULJANIK | Omladinski pogon doživio prve odlaske, sedmorica na probi u Hajduku

SHARE

NK Uljanik nalazi se pred neugodnim periodom za klub, to je sada svima jasno. Dogovoreno je da se kreće u proljetni dio, i seniorski pogon i omladinski, ali je činjenica da će mnogi morati “stisnuti zube”.

Nažalost po Brodograditelje, omladinski pogon više sigurno neće biti onoliko snažan koliko dosad. Naime, s današnjim datumom već je sedam igrača u selekcijama U11, U13 i U15 otišlo u redove Istre 1961, a teško je reći je li to konačni broj.

Promjena se dogodila i na mjestu trenera U11. Danijel Ostović, dosadašnji trener nije prihvatio nove uvjete te je postao trener u fažanskoj Mladosti te je za očekivati da će nekolicina krenuti njegovim stopama. Momčad će do ljeta voditi njegov pomoćnik Goran Goldin.

Kod seniora još uvijek ima upitnika, prije svega u vezi igrača koji već treniraju s drugim momčadima, ali nisu zatražili papire. Još uvijek postoji nada da će se svi vratiti “pod skute” Verude i dovršiti sezonu u bijeloplavom dresu.

Možda jedina pozitivna stvar u cijeloj priči je proba sedmorice igrača u Hajduku. Posredstvom trenera Hajdukove U14 selekcije Matije Mijandrušića, inače Puljanina, šest mlađih pionira i jedan junior dobili su prigodu da sedam dana treniraju s Hajdukom. Teško je reći što u ovom trenutku priželjkivati – da ostanu u splitskoj Akademiji, ili da se vrate pomoći Uljaniku.