Home Nogomet Ostalo Službene odluke još nema, ali situacija je daleko od optimistične

Službene odluke još nema, ali situacija je daleko od optimistične

SHARE

Naravno da osluškujemo svi svoje „pouzdane izvore“, a čini se kako takvih ima previše ovih dana, ali eto, današnji je dojam kako će za tjedan dana krenuti natjecanje samo u prva tri nogometna ranga, i to na račun „snage“ HNS-a koji će, prema sada dostupnim informacijama, uspjeti izvojevati natjecanje i za trećeligaše.

O omladinskom nogometu zasad rijetki i razmišljaju, pogotovo otkad je na vidjelo izašla potvrda informacije o tome kako su brojke koje objavljuju županijski stožeri relativno umanjene, odnosno ne uključuju ljude koji su pozitivni na koronavirus isključivo nakon PCR testa.

To u prijevodu znači da svi oni koji rade brze testove te se nakon toga (samo)izoliraju, ne ulaze u zbroj na županijskim razinama, a samim time i nacionalnoj. Krajnje je dvojben i način odigravanja županijskih liga.

Prema trenutno aktualnim neslužbenim informacijama, sve bi se pokušalo odgoditi za još dva tjedna, do 01. travnja. Nakon toga, nezahvalan je posao na ljudima koji organiziraju natjecanja jer tada je jedino moguće da se igra do kraja lipnja, i to sve pod pretpostavkom da niti jedna momčad neće morati u izolaciju i kako neće biti odgoda.

U protivnom, županijski bi se nogomet morao igrati srijedom, a klubovi bi znali imati i ritam nedjelja-srijeda-nedjelja, a u takvom okruženju regularnost je daleko od optimalne.

Zaključak je da za kvalitetnije informacije još treba sačekati, ali u ovom trenutku, prema svemu što stiže od odgovornih, daleko je bliže prekid sezone nego nastavak, iako je gotovo sigurno kako će se u tjednu koji dolazi sve „samo odgoditi“ na dva tjedna. Živi bili pa vidjeli rasplet…