Home HRVATSKA I SVIJET HT Prva HNL SMAK SVITA | Hajduk doživio još jedan povijesno sramotni poraz

SMAK SVITA | Hajduk doživio još jedan povijesno sramotni poraz

SHARE

Euforija se nigdje tako brzo ne ‘pali’ kao u Splitu. Hajduk je danas doputovao u Kazahstan po potvrdu prolaska u narednu fazu Konferencijske lige, no, momčad švedskog trenera Jena Gustafssona doživjela je pravi debakl.

Tobol Kostanay, momčad koja vrijedi 14 milijuna eura prema Transfermarktu, ravnih 20 manje od Hajduka, u potpunosti ih je nadigrala, pogotovo u produžecima kada je Hajduk samo čekao penale.

Kazahstanci su u prvom poluvremenu bili podređena momčad, a onda su od 56. do 67. postigli čak tri pogotka te došli na prag naredne faze natjecanja. Nadu Splićanima donio je Emir Sahiti, pogotkom u posljednjim sekundama susreta.

No, u produžetak Hajduk ulazi nepovezano, bojažljivo i sterilno pa Tobol ima nadmoć i više loptu u svojim nogama. Trenutak odluke dogodio se u 118. minuti kad Tagybergen s 20 metara „topovski“ pogađa za 4:1.

Krivac će se tražiti u narednim danima, ali prije svega treba spomenuti ono što se vidjelo u proteklim tjednima, a to je da nakon odlaska Caktaša, Hajduk ovisi o Marku Livaju. Danas potonjeg nije bilo u Kazahstanu i sada će se krenuti tražiti krivci.

Kalinić? Suci? Mamić? UEFA? Krovinović? Niko? Jairo? Gustaffson? Tramezzani? Židovi? Masoni? Bin Laden?