Home Nogomet Treća ŽNL Istra SMISAO SE GUBI IZ TJEDNA U TJEDAN | Sve više momčadi igra...

SMISAO SE GUBI IZ TJEDNA U TJEDAN | Sve više momčadi igra s manje od 11 igrača, suci najavili bojkot

SHARE

IstraSport se, ma što tko pričao, od prvih dana pokušava boriti za dobrobit sporta u Istri. Zbog toga, nakon današnjih dešavanja i informacija koje do nas dopiru, ovo će vrlo vjerojatno biti posljednji tekst vezan uz Treću ŽNL Sjever u ovoj sezoni.

Razlog? Ta se liga u najskorijem roku treba rasformirati, resetirati i vidjeti tko se na tom području želi posvetiti rekreaciji. Jer, čak i rekreaciji treba biti, doduše minimalno, posvećen kako ona ne bi postala anarhija.

I protekli tjedan pisali smo o suludim situacijama na koje nailazimo na sjevernim travnjacima, a i ovog puta nije ništa drugačije.

„Domaćin u 72 minuti ostao na terenu sa 7 igrača te je utakmica prekinuta ,igraći su izašli sa terena za igru radi ozljede. U 2 minuti izašao je igrač br 16 u 46 igrač broj 13 u 66 igrač broj 8 a u 72 minuti igrač broj 4“, napisao je potpuno nebitno koji delegat na potpuno nebitno kojoj utakmici.

Nadalje, do nas je stigla vijest da je deset sudaca s područja sjeverne Istre početkom tjedna povjereniku Ivančiću i njegovom pomoćniku Bezelju obznanilo da ulazi u bojkot zbog toga što, kako je rečeno, njihov rad smatraju nelogičnim, nestručnim, nepotističkim i usmjerenim kontra dobrobita nogometa u cjelini.

Ne treba se previše baviti detektivskim poslom da bi se utvrdilo kako iskusni 53-godišnji Silvestar Bezelj ima dosad u sezoni odsuđenih 55 utakmica, a da rijetki suci, ni mlađi ni stariji, s područja sjeverne Istre prelaze brojku 30. Ipak, kuloari govore da nije toliki problem što poneki imaju mali fond utakmica, to što ih se u globalu ne cijeni i delegiranjem omalovaža.

Zbog toga, u današnjem kolu dogodio se i slučaj direktnog kršenja propozicija kada su jednu utakmicu sudila dva suca. Prema NSŽI-u, utakmicu može suditi jedan ili tri suca, no nalog je nalog, taksa je taksa.

Sve u svemu, ovo što se događa na Sjeveru prelazi gabarite amaterizma i rekreacije te polako ulazi u apsolutnu anarhiju koja će vrlo vjerojatno rezultirati situacijom nakon koje će svi u čudu tražiti krivce.