Home Košarka Mlađi uzrasti Split, Helios Domžale i milanski Armani u Pazinu – na rasporedu je...

Split, Helios Domžale i milanski Armani u Pazinu – na rasporedu je Salkov memorijal

SHARE

Sutra u petak 27. rujna u Pazinu starta petnaesti međunarodni memorijalni košarkaški turnir juniora Marijan Salamun Salko. Pored ekipe AX Armani Milana, višestrukog seniorskog i juniorskog prvaka Italije, koju vodi trener Gabriele Zaccardini, slovenske jake ekipe Helios Domaže koju vodi odlični trener Dejan Čikić ponovno je na turniru višestruki sudionik i prvi pobjednik turnira KK Split.

Iako je nezahvalno prije početka turnira govoriti o favoritu, ipak je to povratnik na turnir KK Split vodi trener Milan Karakaš koji je lani kadetsku ekipu Hrvatske u Novom Sadu (predvođenom Rokom Prkačinom) odveo do europskog zlata.

U ekipi Splita su pored ostalih Gizdavčić, Šarić te MVP lanjske kadetske lige Perkušić. U jakoj međunarodnoj konkurenciji domaći igrači predvođeni kapetanom Lukom Zajc (nakon što su prošli vikend u Zadru na memorijalnom turniru Denisa Špike odigrali ravnopravne utakmice s Cibonom i Zadrom te do početka četvrte četvrtine i sa Splitom) imaju samo jednu obvezu pružiti dopadljivu igru za gledatelje i maksimalno se zalagati prije početka prvenstvenih utakmica u novoj sezoni.

U subotu od 9 sati do 12 sati planiran je okrugli stol trenera na temu Razvijanje mladih igrača od škole košarke do seniora koji je otvoren za sve košarkaške trenere, ali i ljubitelje kraljice igara i sporta. U subotu u 16 sati planiran je posjet posljednjem počivalištu pokojnog Salka u Gračišću.