Home Nogomet HNK Rijeka SPLITSKA SRAMOTA U VELIKOJ GORICI | Tudor je posljedica, ne problem

SPLITSKA SRAMOTA U VELIKOJ GORICI | Tudor je posljedica, ne problem

SHARE

Mnogo prijatelja Hajdukovaca čita ovaj tekst i treba se paziti da nekoga ne uvrijedim. Međutim, činjenica je da u tom splitskom klubu nešto ozbiljno ne valja. I ne, to nema veze s Nejašmićevom minutažom ili Dolčekom na desnom boku.

Problem je dublji, a Tudor kao osoba koju često ovih dana „pribijaju“ na križ je tek posljedica, a ne uzrok istog. U nastavku, zbog specifičnosti, objavljujemo objavu HNK Gorice:

„Na terenu je sve proteklo u sportskom duhu, maksimalno korektno i bez ikakvih repova – pa zašto i ne bi? – ali u ogledu Gorice i Hajduka u utorak navečer, nažalost, nekorektnost se događala negdje drugdje. Na tribinama, na istočnoj strani, na dijelu gdje su bili gostujući navijači. Posljedice su jasno vidljive…

Kome i čemu su potrebni ovakvi prizori nemoguće je dokučiti, ali šteta je u svakom slučaju načinjena. Lokalna zajednica i klub nedavno su investirali značajna sredstva u uređenje istočne tribine, koja je potpuno prekrivena sjedalicama, u želji da se podigne standard stadiona i kluba, i doista je teško objasniti ovakve poteze onih koje na našem stadionu dočekujemo kao goste, kao sportske prijatelje i rivale na travnjaku…

Velika Gorica je kulturna i civilizirana sredina, lišena devijacija takve vrste, i svima nama u klubu potpuno je neprihvatljivo pristati da se takvo što ponavlja. Zbog posljedica koje su ostale nakon utakmice s Hajdukom, čelni ljudi kluba ozbiljno će razmisliti o smanjenju kapaciteta za gostujuće navijače na 5 %. Druga opcija je značajno povećanje cijene ulaznica za gostujuće navijače, što je u ovakvim situacijama jedini način da klub ne troši vlastita sredstva zbog neprihvatljivog ponašanja pojedinaca ili navijačkih skupina“, stoji u priopćenju HNK Gorice.