Home Rukomet Mlađi uzrasti SRIJEDOM POŠTENO | Martin Sebastiano Boka: “Ima puno rukometaša na kojih se...

SRIJEDOM POŠTENO | Martin Sebastiano Boka: “Ima puno rukometaša na kojih se ugledam, ali najveći uzor mi je sigurno moj sadašnji suigrač”

Kao i svakog ljeta, i ovog ćemo porazgovarati s mnogo mladih sportaša diljem Istre koji prate svoje snove i na dobrom su putu da ih, barem dio, ostvare. Danas smo za gosta imali Martina Sebastiana Boku, 18-godišnjeg rukometaša RK Poreča.

„Počeo sam trenirati rukomet u petom razredu. Stigli su rukometaši Poreča predstaviti svoj sport na tjelesnom i malo smo bili igrali s njima – odmah sam se zaljubio u taj sport. Sljedeći dan sam odmah rekao mami da se želim upisati u rukomet, a prije tog sporta trenirao sam i atletiku gdje sam osvojio mnogo medalja jer sam bio brzo dijete“, kaže na samom početku naš sugovornik Martin kojeg smo pitali na kojoj se poziciji osjeća najbolje:

„Karijeru sam počeo na lijevom krilu, ali ubrzo su treneri došli do spoznaje kako ta pozicija nije za mene pa su me stavili na srednjeg vanjskog, tu mi je puno bolje išlo. Dan danas igram na toj poziciji“, kaže Boka pa ga pitamo o reprezentativnim pozivima:

„Jasno, odmah sam se osjetio jako ponosno i počašćeno. Velika je časti igrati za svoju državu i predstavljati državu“, rekao je 18-godišnji Martin Sebastiano koji je ove sezone već postigao prvih pet premijerligaških pogodaka.

Što se tiče uzorak, Martin zanimljivo odgovara na samom kraju: „Ima puno rukometaša na kojih se ugledam kao što su Cindrić, Karačić ili Kristjansson, ali najveći uzor mi je sigurno Matija Rađaković, moj sadašnji suigrač. Kako on vodi ekipu i savjete koje mi je davao kroz cijelu karijeru – to me motivira svakodnevno i mislim da me on pretvorio u igrača koji sam danas.“

Previous articleNovi olimpijski sport, 3×3 košarka – ponovno u Umagu!
Next articleBOĆARSKI VIKEND U ISTRI | Potpićan, Višnjan, Barat i Učka potvrdili prva mjesta