Home Nogomet Istra 1961 Srušen rekord na stadionu Aldo Drosina, Hajduk slavio u utakmici koju ćemo...

Srušen rekord na stadionu Aldo Drosina, Hajduk slavio u utakmici koju ćemo pamtiti (samo) po tribinama

FOTO: Saša Miljević/Pixsell

Hajduk je danas zasluženo slavio u Puli, u utakmici koja će biti više upamćena po događanjima i okolnostima vezane za tribine, nego za sam teren. Osim prekrasnog dekora na obje strane stadiona, nismo previše vidjeli u prvih 45 minuta. Hajduk je dvaput zaprijetio izvan okvira do 16. minute kada su poveli.

Ismael Diallo je centrirao s lijeve strane, lopta je prošla kroz srce šesnaesterca sve do druge vratnice gdje ju je dočekao Emir Sahiti i iz voleja poslao u gol za 0:1 i veliko slavlje na stadionu gdje su većinski bili navijači Hajduka.

Tri minute kasnije “istarska” dica odlično su kombinirala – Lisica je s desne strane poslao loptu za Maurića, a ovaj šutira s vrha šesnaesterca, pored gola.

FOTO: Luka Batelić/Pixsell

Sve što još treba spomenuti je ponašanje Ante Ercega koji je u prvom poluvremenu, dakle u 45 minuta, napravio brojkom i slovom šest (6) prekršaja od čega su barem tri, ako ne i četiri bili za žuti karton. Na sreću po domaće, prvi i jedini žuti karton dobio je u 38. minuti.

Nastavak nije donio ama baš ništa, vrlo rastrgana igra uz pokoju poluprigodu, ali sve je bilo bezopasno. Ipak, donio je obavijest kako je na stadionu 8606 gledatelja što je rekord kada gledamo utakmice Istre 1961 jer je više ljudi na utakmici bilo samo na otvaranju kada je reprezentacija igrala protiv Češke.

Na samom kraju utakmice, u 89. minuti, lopta je u ruku pogodila Hujbera, a sudac Čulina pokazao je na jedanaesterac. Siguran izvođač bio je, logično, Marko Livaja za konačnih i zasluženih 0:2.

PULA – Stadion Aldo Drosina – GLEDATELJA: 8606 – SUPERSPORT HNL – 16. kolo – SUDAC: Ante Čulina (Zagreb) POMOĆNICI: Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Dejan Vuković (Zagreb) ČETVRTI SUDAC: Goran Pečarić (Zagreb) VAR SUDAC: Ante Čuljak (Zagreb) DELEGAT: Ivan Bračko (Koprivnica)
ISTRA 1961 – HAJDUK (0:1)

Strijelci: 0:1 Sahiti 16′, 0:2 Livaja 89′

Žuti kartoni: Vuk, Kadušić, Erceg, Devetak (Istra 1961) Livaja, Kalik (Hajduk)

ISTRA 1961: Majkić, Mlinar, Blagojević (78. Petrusenko), Lisica (33. Ekong), Marešić, Iovu, Vuk (64. Matheus), Devetak, Maurić, Erceg, Kadušić (64. Hujber)

Trener: David Catala Jimenez

HAJDUK: Lučić, Diallo, Žaper, Livaja, Sigur (90. Lauš), Pukštas (90. Odjidja Ofoe), Dajaku (66. Kalik), Krovinović (88. Elez), Uremović, Šarlija, Sahiti (88. Moufi)

Trener: David Catala Jimenez