Home ISTRA Ostali sportovi ŠTO SE DOGAĐA U ROVINJU? Sportska zajednica odlučila preporučiti svojim klubovima natjecateljsku...

ŠTO SE DOGAĐA U ROVINJU? Sportska zajednica odlučila preporučiti svojim klubovima natjecateljsku pauzu od dva tjedna?!

Istina je da nemamo detaljne informacije što se točno ovih dana zbiva u Rovinju, ali nešto se „kuha“ van znanja javnosti. Naime, naredno priopćenje dobili su svi gradski klubovi:

„Zbog novonastale epidemiološke situacije, s obzirom da su dva kluba naših članica zbog potencijalne zaraze na natjecanjima trenutno u samoizolaciji, Izvršni odbor Sportske zajednice Grada Rovinja na svojoj sjednici održanoj 28. listopada 2020. godine ODLUČIO je dati preporuku svim našim udrugama (ekipnim sportovima, a i pojedinačnim koja ima natjecanja) da ODGODE SVOJA NATJECANJA NA DVA TJEDNA SVIH UZRASNIH KATEGORIJA, kako bi time i mi sportaši dali doprinos poboljšanju trenutne epidemiološke situacije. Napominjemo da bi se treninzi odvijali normalno. Mi kao SZGR neumorno ćemo raditi i dati sve od sebe da putem svih institucija i svojih ovlasti, pomognemo našim udrugama u ovim teškim vremenima“, stoji u priopćenju Sportske zajednice Grada Rovinja.

Dobro ste pročitali, Sportska zajednica Grada Rovinja je odlučila (!) dati preporuku, što god to značilo, klubovima da odgode dva tjedna svoja natjecanja. Kao prvo, potpuno je nejasno zbog čega taj naputak daje SZGR te nijedna druga u Istri nije vodila razgovore na tu temu, a posebno je interesantno što se to događa u Rovinju, mjestu gdje je možda i najmanje zaraženih od Covida od većih gradova.

Kako doznajemo, u HNS-u su na taj dopis reagirali oznakom “nevažno” na Gmailu te NK Rovinj mora ovog vikenda nastupiti u ligama koje nadzire HNS sa seniorima, starijim i mlađim pionirima.

Pošto je situacija napeta, a humor potreban, dodajmo da kad smo pročitali naglas posljednju rečenicu iz priopćenja, doimalo nam se kao da je otrgnuta iz nekog Titovog govora – samo nedostaje „bratstvo i jedinstvo“.

Uz to, došla nam je i informacija da je nastupila pomirba nogometaša Rovinja s predsjednikom Modrušanom, odnosno 13-članom upravom, te se na Valbruni nastavljaju boriti za ostanak u Trećoj HNL Zapad.

Također, rečeno nam je i kako je igračima predbačeno zbog čega nisu demantirali natpise na portalima pa ovim putem poručujemo predsjedniku Modrušanu, odnosno 13-članoj upravi kluba, da smo sve izmislili – pustite ‘djecu’ na miru.

Mi kao IstraSport neumorno ćemo raditi i dati sve od sebe da putem svojih ovlasti pomognemo rovinjskim udrugama u ovim teškim vremenima.