Home Nogomet Istra 1961 ŠTO SE, DOVRAGA, DOGAĐA? U Puli “kuha” nezadovoljstvo sa svih strana, nitko...

ŠTO SE, DOVRAGA, DOGAĐA? U Puli “kuha” nezadovoljstvo sa svih strana, nitko ne zna zbog čega je krenuo potres u Istri 1961, spominje se i odlazak Španjolaca?!

SHARE

Kako nekome tko nije iz Pule objasniti što se točno događa u Istri 1961? Klub u španjolskom vlasništvu nakon niza godina barem financijski servisira grupacija Baskonia Alaves, ali mira nema, štoviše, dojam je da ovakvog nemira nije bilo dugo.

Gradom Pulom širi se nezadovoljstvo, teško je reći s koje strane stiže i prema kamo usmjereno. Gradonačelnik je, čini se ničim izazvan, ali ima to pravo, promijenio predstavnika gradskih struktura u klubu.

Igrom slučaja igračku legendu zamijenio je bivšim liderom navijača. Nakon toga novi akter u upravi preko medija opominje kako bi se klub trebao više pozabaviti plakatiranjem po gradu i snižavanjem cijena promo materijala kluba.

U isto to vrijeme, nogometašice ostvaruju fantastične rezultate, a španjolski vlasnici se time, prema navodima upućenih, ne žele baviti, pa rezignirani roditelji kuju planove kako omogućiti svojim vrijednim i očito talentiranim djevojčicama igranje prvoligaškog nogometa.

Nadalje, poneki izvori tvrde da su se Španjolci, najbanalnije rečeno, naljutili i kako ozbiljno razmišljaju o odlasku iz kluba. Čini se kako je to potpuno nelogična i naprasna odluka, ali slično su napravili i u Rudešu, pa simpatizeri Istre 1961 pušu na hladno.

Sve u svemu, od iznenadnih istupa ključnih aktera u medijima, sve do smisla i vizije kluba, prosječnom pratitelju pulske nogometne zbilje ništa nije jasno. Preostaje nam samo čekati…