Home Košarka A1 Liga košarkaša Stoja bez Đuguma poražena kod lidera u Gospinom Polju

Stoja bez Đuguma poražena kod lidera u Gospinom Polju

Gvido Guštin (FOTO: Marin Sušić)

Vodeći Dubrovnik snažno je uzvratio Stoji za poraz u prvom kolu prvenstva. Točnije, danas ih je lider s juga deklasirao sve do konačnih 81:59. Treba reći i da je u zapisniku kod gostiju bio Marin Đugum, ali zbog ozljede nije zaigrao.

Osjetilo se to na igri Puljana koji ustvari nisu mogli ni parirati ravnopravno sve do posljednje četvrtine kada su Gospari možda malo i ‘povukli’ ručnu te priliku dali mlađima. Jedan od njihovih najboljih igrača i danas je bio Pazinjan Gvido Guštin koji je uz 12 koševa dodao i četiri skoka.

Kod Puljana se istaknuo trojac. Strahinja Grujanić je na 13 koševa dodao pet skokova, a Niko Travica je zabio osam poena, ali i uzeo osam skokova. Najbolji prema valorizaciji bio je ipak Filip Gustovarac, s 12 koševa, tri skoka i tri asistencije.

Sljedeće kolo igra se 7. siječnja 2023. godine, a Stoji u Pulu dolazi pretposljednji, 11. Samobor. KK Stoja je nakon 11 odigranih kola na devetoj poziciji u konkurenciji 12 klubova.


DUBROVNIK – SD Gospino Polje – PRVA MUŠKA LIGA – Gledatelja: 40

KK DUBROVNIK – KK STOJA 81:59

(26:16, 21:14, 21:12, 13:17)

KK DUBROVNIK: Dubelj 11, Guštin 12, Vujičić F. 19, Šutalo 12, Markese 4, Vujičić J. 6, Došen 10, Klarić, Zadro 3, Vodopija 4, Miović, Zorić

Trener: Ivan Perinčić

KK STOJA: Grujanić 13, Bulešić 2, Dasko 6, Gustovarac 12, Travica 8, Marić 11, Mardešić, Ostojić 7

Trener: Ivan Valić

Previous articlePorečani prvi dio sezone završili s pobjedom nakon preokreta na samom kraju
Next articlePazinski predkadeti pobjedom nad Ri basketom izborili ulazak u prvu predkadetsku ligu!