Home ISTRA Stolni tenis STOLNOTENISKE NOVOSTI | Leo Bernaz i Deni Vale prvaci Hrvatske!

STOLNOTENISKE NOVOSTI | Leo Bernaz i Deni Vale prvaci Hrvatske!

SHARE

U Opatiji je održano Prvenstvo Hrvatske za najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje u stolnom tenisu koje je dvaput bilo odgađano zbog epidemioloških razloga. Prvaci Hrvatske u konkurenciji najmlađih kadeta i najmlađih kadetkinja su postali Deni Vale (Pula) i Lana Benko (TIS).

Posebno uspješan turnir imao je mladi igrač Pule Deni Vale, koji je osvojio čak četiri zlatne medalje i to pojedinačno, u paru, mješovitom paru i momčadski. Kod djevojčica Lana Benko (TIS) je osvojila zlato u pojedinačnoj konkurenciji i parovima, dok je u mješovitim parovima i ekipnom osvojila srebrnu medalju.

Stolnoteniski klub Brovinje na Prvenstvu su predstavljali Leo i Sara Bernaz. Sjajan uspjeh postigao je Leo Bernaz koji se tri puta penjao na postolje. U konkurenciji parova on i Deni Vale (Pula) bili su prejaki za konkurenciju i do naslova su došli bez izgubljenog seta.

U konkurenciji mješovitih parova Bernaz je igrao u paru s Lanom Benko (TIS). Bez većih problema su ušli u finale, ali su tu posustali u borbi s pulskim parom Vale, Basanić. Rezultat je bio 3 : 2 za mlade Puljane iako je dojam da su Bernaz i Benko odigrali finale ispod svojih mogućnosti.

U pojedinačnoj konkurenciji Bernaz je postao viceprvak Hrvatske. Na putu do finala je kvalifikacijsku grupu prošao s tri sigurne pobjede protiv Juričevića (TIS), Milčića (Aquaestil) i Terihaja (Samobor). U 1/8 finala je pobijedio Lazića (Strmec), a u 1/4 finalu ga je dobro namučio Zidarić (Pula) uzevši mu dva seta.

U polufinalu je s 3 : 0 bio bolji od Benkovića (Aquaestil), ali je u finalu posustao protiv trenutno najboljeg najmlađeg kadeta Hrvatske Valea (Pula). U konkurenciji najmlađih kadetkinja Sara Bernaz je kvalifikacijsku grupu prošla kao drugoplasirana s dvije pobjede protiv Lanusović (Graničar) i Tolić (Mladost Zagreb) te porazom od Vukelje (Aquaestil). U 1/8 finala je bolja od nje bila Žganec (Drava).

U konkurenciji parova ona i Kršanac (Opatija) pobijedile su u 1/8 finala par Bogović, Šakić (Malinska), ali su poražene u 1/4 finalu od para Basanić (Pula), Jakšić (TIS). U konkurenciji mješovitih parova je zaustavljena već na prvom koraku u 1/8 finala.