Home ISTRA Stolni tenis STOLNOTENISKI VIKEND | Aktivnosti STK Brovinje i STK Vrsar

STOLNOTENISKI VIKEND | Aktivnosti STK Brovinje i STK Vrsar

SHARE

U Vrsaru je u nedjelju odigrano Pojedinačno prvenstvo PIG regije za mlađe kadete, kadete i juniore. Stolnotenisači Brovinja osvojili su dva srebra i dvije bronce.

U kategoriji mlađih kadeta Bernaz Leo do finala stigao pobjedama u grupi protiv Terlovića (Jadran), Mašinovića (Opatija) i Labinjanina (Novigrad). U osmini finala bio je bolji od Filipovića (Tar), u četvrtfinalu od Šakića (Malinska), a u polufinalu od Bogovića (Malinska). U finalu je pružio snažan otpor Šebelji (Opatija), ali je ipak poražen 3 : 1.

Šebelja je bio nepremostiva prepreka i za Griparića kojeg je zaustavio u polufinalu. Do polufinala Griparić je pobijedio Lesicu (Malinska), Vojinovića (Tar), Ičina (Jadran), Nastasića (Opatija) i Strilčića (Malinska).

Drndić je grupu prošao kao drugoplasirani s dvije pobjede protiv Fabrisa (Jadran) i Matetića (Opatija) te porazom od Strilčića (Malinska). U osmini finala je poražen od Lesice (Malinska). Drugo srebro za Brovinje je u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila Bernaz Sara. Grupu je prošla s tri sigurne pobjede protiv Brajković (Vrsar), Bednaić (Jadran) i Šušnjić (Opatija). U polufinalu je pobijedila Lozančić (Jadran). U finalu je odigrala bez respekta prema starijoj Brizić (Vrsar), ali je ipak poražena 3 : 1.

Bernaz, Griparić i Drndić odigrali su i turnir u kadetskoj konkurenciji. Bernaz i Griparić su grupe prošli kao drugoplasirani s dvije pobjede i jednim porazom. Bernaz je pomalo neočekivano poražen u četvrtfinalu od Lukeza (Vrsar), a Griparić se pobjedom nad Holikom (Novigrad) probio u polufinale u kojem je poražen od kasnijeg pobjednika Simčića (Opatija).

Drndić je zapeo u grupi s jednom pobjedom i dva poraza. Na turniru je u juniorskoj konkurenciji nastupio i Murtić Dino koji ovaj put nije prošao kvalifikacijsku grupu.

Stolnoteniski klub “Vrsar” bio je domaćin pojedinačnog prvenstva u stolnom tenisu za sve mlađe kategorije Istarske i Primorsko-Goranske županije. Nedjeljni turnir je okupio 60 natjecatelja, od kojih je najveći broj u mlađim kadetkinjama i kadetima što je pohvalno i ohrabrujuće za stolnoteniski sport uopće. Kod STK Vrsara medalje su osvojili Morena Brajković, Ema Brizić, Ana Lukez, Leo Lukez i Jan Grujović.

Seniorke kluba upisale su dva poraza, u sedmom i osmom kolu Superlige; 3:0 u Malinskoj te 3:1 u Vrsaru od Duge Rese. Narednog vikenda natjecatelje očekuje 3. regijski turnir za klince i najmlađe u Umagu.