Home Nogomet Ostalo Sudačka organizacija i delegatski poziv doživjeti će korjenite promjene?

Sudačka organizacija i delegatski poziv doživjeti će korjenite promjene?

SHARE
FOTO: HNK Hajduk

Par je dana prošlo nakon intervjua Darka Raić Sudara za IstraSport u kojem je najkonkretnije razgovarao o sudačkoj organizaciji, odnosno o korjenitim promjenama unutar iste na dobrobit istarskog nogometa.

U ovom trenutku je svima jasno – svi uključeni u donošenje bilo kakvih odluka vezanih uz suce i delegate iz Žikovićevog mandata trebali bi na prisilni odmor, a svjestan je toga i budući predsjednik NSŽI-a Raić Sudar.

Veliku pomoć trebao bi imati u povjereniku Prve i Druge ŽNL Robiju Fonoviću koji izgleda „ne gazi“ stazom svojih prethodnika koji su neke polupismene, kažnjeno gonjene i/li podobne delegate i suce gurali ili povlačili, ovisno iz kojeg kuta gledate.

Najavljeno je već da će se ovog ljeta provesti svojevrsna „reforma“ delegata te će oni koji nisu sposobni raditi u COMET sustavu biti marginalizirani, a suci će po svemu sudeći dobiti svog novog vođu.

Čini se da se radi o najkvalitetnijem istarskom sucu koji bi prema uzoru kolege iz Zagreba, Ivice Modrića, kao aktivni sudac trebao preuzeti vodstvo nad sudačkom organizacijom u svojoj Županiji.

Već će to biti prvi korak ka vraćanju digniteta sudačkom pozivu, ali posla ima „preko glave“. Nažalost, u proteklih tjedan dana izgleda da se pojavio još jedan problem o kojem će trebati paziti novi šef sudačke organizacije.

Naime, nogometaši i sportski djelatnici više vole kada suci i delegati na utakmice dolaze trijezni. Tko zna, možda će se na sljedećem trčanju normi i „puhati“ u dreger.