Home Nogomet Druga NL Sumić glavom pogodio bod, Porečani do remija s igračem manje

Sumić glavom pogodio bod, Porečani do remija s igračem manje

Nogometaši Jadrana nisu uspjeli upisati pobjedu na domaćem terenu protiv Grobničana i to se može okarakterizirati kao rezultatski neuspjeh, ali treba reći i kako su više od pola sata igrali s igračem manje pa je onda to mnogo pozitivnija priča.

Grobničan je došao u vodstvo u 19. minuti kada na jednu dubinsku loptu Borna Kovačević biva najbrži, zaobilazi Pavlića i poentira za 0:1. Ipak, ne ide se na odmor tim rezultatom jer je u 40. minuti u suprotnom kutu okončala jedna „bomba“ Mate Ivetića s 18 metara.

U 59. minuti Mandaw je kod domaćina zasluženo dobio drugi žuti karton, a onda samo pet minuta kasnije Nigerijac Jabita, za kojeg mnogi tvrde kako mu je mjesto barem u jednom, ako ne i dva ranga više, pogađa nakon ubačene lopte Batarela koji je lukavo izbjegao nedozvoljenu poziciju.

No, ne predaju se Porečani pa u 75. minuti Oliver Sumić glavom postavlja konačnih 2:2. Tome je prethodio maestralan ubačaj, kakav se rijetko viđa, od strane Igora Lepinjice. Podsjetimo, Jadran naredno kolo putuje u Dalmaciju, točnije u goste kod NK Hrvace.

POREČ – SRC Veli Jože – SUPERSPORT DRUGA NL – 7. kolo – SUDAC: Ante Sočo POMOĆNICI: Marin Barić i Martina Neralić DELEGAT: Juraj Ban

JADRAN POREČ – GROBNIČAN 2:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 Kovačević 19′, 1:1 Ivetić 40′, 1:2 Jabita 69′, 2:2 Sumić 75′

Žuti kartoni: Sumić, trener Šuran (Jadran) trener Stilinović (Grobničan)

Crveni karton: Mandaw 57′ (Jadran, dva žuta kartona)

JADRAN POREČ: Pavlić, Mofardin, Lepinjica, Saleh (77. Stošić), Sumić, Mendiković F., Gavrić, Bernobić D., Matteoni (77. Siljan), Mandaw, Ivetić (68. Šverko)

Trener: Dalibor Šuran

GROBNIČAN: Curać, Ušalj, Bosančić, Golić D. (46. Franković), Ravlija (73. Srzentić), Kovačević, Prpić D., Kočević (42. Rupčić), Galešić, Batarelo (90. Štimac), Jabita (90. Kašovski)

Trener: Predrag Stilinović

Standings provided by Sofascore