Home Boćanje Ostalo SUPER 8 ŽENSKOG BOĆANJA U PULI – Nitko kao Nives Jelovica!

SUPER 8 ŽENSKOG BOĆANJA U PULI – Nitko kao Nives Jelovica!

 

Nakon što je prošle, 2022. godine osvojila turnir u Kastvu, Nives Jelovica, boćarica Pule, drugu je godinu za redom trijumfirala na hrvatskom Super 8 turniru, koji je ove godine 8. siječnja odigran u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda. Jednako kao i lani, iza Nives, drugo mjesto na ovogodišnjem turniru zauzela je još jedna članica Pule, Ria Vojković.

Iz pulskog ženskog kluba na ovogodišnjem turniru, koji je zamišljen kao završno godišnje natjecanje na kojem se osam najboljih hrvatskih boćarica u pojedinoj kalendarskoj godini prema ostvarenim međunarodnim i domaćim rezultatima natječe za naslov apsolutno najbolje u Hrvatskoj, nastupile su još dvije boćarice, Ana Stančić i Ermina Zemunović koje su zauzele peto i šesto mjesto.

Jelovica je po disciplinama na ovogodišnjem turniru osvojila prva mjesta u preciznom bližanju i bližanju i izbijanju u krug, druga mjesta u preciznom i brzinskom izbijanju, te treće mjesto u disciplini pojedinačno klasično.

Vojković je bila najbolja u preciznom i brzinskom izbijanju, dok je pojedinačno slavila najugodnije iznenađenje u toj disciplini, 15-godišnja Dorotea Margan iz Čavli ŠB.

Margan je pojedinačno u polufinalu pobijedila Nives 10:5, a u finalu još jedno iznenađenje discipline, godinu dana mlađu Puljanku Stančić s tijesnih 6:5.

Valja istaknuti da je u četvrtfinalu Puljanka Zemunović savladala reprezentativku Nikol Belasić (ex djevojačko Marelja Bošnjak) iz Čavli ŠB 7:6, ali je u polufinalu u klupskom dvoboju Puljanki Stančić nadvisila Zemunović 9:5.

U krugovima Jelovica je na putu do trona morala savladati nominalno dvije najteže suparnice, Belasić u četvrtfinalu 18:17 i Vojković u polufinalu s najboljim rezultatom turnira 27:25, da bi u finalu bila bolja od Eme Maršanić iz Čavli ŠB 25:14.

U preciznom bližanju Jelovica je slavila sa svega puntom prednosti (27) ispred drugoplasirane Zemunović (26), u preciznom izbijanju je nakon dvije serije Vojković (39) slavila ispred Jelovica (32), jednako kao u brzinskom izbijanju u kojem je Vojković ostvarila 32, a Jelovica 28 pogodaka. (IBS)