Home HRVATSKA I SVIJET HT Prva HNL SUPERSPORT HNL – 16. kolo | Rudeša je “teško gledat”, Hajduk može...

SUPERSPORT HNL – 16. kolo | Rudeša je “teško gledat”, Hajduk može zaustaviti samo sam sebe

Nakon 16. kola SuperSport HNL-a nismo mnogo pametniji nego smo bili ranije. Više-manje očekivani rezultati u svim utakmicama, jedino je način nekih pobjeda pomalo iznenađujući. Slaven Belupo je s Lepinjicom i Liberom u prvih 11 osvojio trobod kod inače odlične Lokomotive.

Lepinjica je imao 6/9 duele na tlu, a bio je i jedan od najboljih igrača Koprivničana. No, Lokomotiva je bila bolja „u polju“, sa 66% lopte i 7-4 udarcima u okvir. Ali, golovi se broje. Rijeka je nekako bez većih poteškoća savladala Varaždin, a u „oči“ je pogodio autogol Luke Škaričića. Ne viđaju se često takvi.

PETKOVIĆ DONOSI DRUGU DIMENZIJU

Dinamo je bez Petkovića bio momčad koja u globalu igra loše i ne stvara šanse. Ni s Petkovićem se ne vide nekakvi mehanizmi ni smislena igra, ali kada je lopta kod njega u posjedu, vrlo vjerojatno se sprema šansa. Dinamo je osim kasnog gola imao i gredu, a Osječani su i izbijali s gol-crte, sve nakon što je Bruno „zakuhao“.

Kod Osijeka smo vidjeli novog „wunderkida“ Antona Matkovića, koji je i zabio pogodak, a žalosno je što iza Slavka Bralića ne stoji „PR mašinerija“ kakvu imaju neki igrači u ligi. Međutim, sve ostalo, Osijek se polako treba brinuti.

HAJDUKA NA PUTU PREMA TITULI MOŽE ZAUSTAVITI SAMO – HAJDUK!

Splićani ne igraju dopadljivo, ali imaju kvalitetu, netko je odlučio i kako će prestati suđačko maltretiranje pa sada nemaju primjedbi – jasno je i zašto, a i konkurencija im je u komatoznom stanju.

No, momčadi za pamćenje pobjeđuju i kad ne igraju dobro, a oni su to često napravili ove sezone. E sad, kada vidimo što se događa na kraju utakmice – djeca od deset godina odlaze po dres na stadionu gdje je više od osam tisuća ljudi – moramo reći sljedeće: emocija je velika, ali razum nekad nije previše prisutan.

Sve je završilo dobro, ali nekakav takav incident ili potez pojedinca mogao bi u budućnosti narušiti atmosferu ili kreirati Hajduku problem. Danas nije pa i dalje „spavaju“ na prvom mjestu.

RUDEŠ – DOBRO, NA ŠTO OVO LIČI?

Postoji pravilo koje govori – ne „šamaraj“ nekoga na podu. Međutim, dojam je da je Rudeš odustao. Ovo nije problem samo kvalitete, već i ponašanja i angažmana. U prvom poluvremenu protiv Gorice, Rudeš „nije postojao“ – i dalje moraju čuvati ugled kluba, iako su realno ispali iz elitnog ranga.