SHARE
FOTO: Matko Begović/Pixsell

Hajduk i Dinamo večeras su na Poljudu, ispred 32.600 gledatelja, remizirali u utakmici 14. kola SuperSport HNL-a. Tim je rezultatom definitivno zadovoljniji Dinamo koji nije poražen u derbiju, a u tjednu ih čeka ogled protiv milanskog Milana. Hajduk igra u srijedu protiv Gorice zaostali susret.

Hajduk je bio angažiraniji prvo poluvrijeme, rastrčaniji, a u 27. minuti Dario Melnjak se fan(t)a(s)tično baca na jednu loptu u šesnaestercu što je omogućilo Marku Livaju da iz blizine pogodi za 1:0 i delirij na Poljudu.

No, dojam je da je upravo ta napetost koštala Hajduka pobjede. Danas su mediji izračunali kako je 11 predsjednika u 47 navrata promijenilo 25 trenera (Karoglan je 26.), a upravo ta nestrpljivost i anksioznost je Splićane i danas koštala boljeg rezultata.

Dinamo je u nastavak ušao smireniji, uspio je posjed lopte zadržati na svojoj strani, a onda je u 72. minuti kanfanarski, danas VAR, sudac Marin Vidulin ispravio previd glavnog suca Pajača te je na njegov poziv glavni arbitar još jednom pogledao kako je rukama Awaziem „skinuo“ Petkovića pa pokazao na „bijelu točku“, a nigerijskom stoperu pokazao žuti karton.

Petković je bio precizan s bijele točke, ali do kraja velikih prigoda i nije bilo, osim što je u nadoknadi jedan volej Bočkaja otišao visoko preko gola. Na kraju susreta, Dinamo je imao prednost u posjedu lopte, bilo je 59%-41% u njihovu korist, kao i u udarcima u okvir. Naime, Zagrepčani su četiri puta pucali u okvir, naprema dva splitska. Prema Sofascoreu, najbolji igrač susreta bio je Bruno Petković koji je izborio i realizirao jedanaesterac.