Home Nogomet Ostalo SuperSport HNL | Hoće li prije prvenstvene stanke netko i do prve...

SuperSport HNL | Hoće li prije prvenstvene stanke netko i do prve pobjede?

FOTO: Nel Pavletić/Pixsell

Sedmo kolo je već pred nogometnim prvoligašima, a neki još uvijek nasušno čekaju prvi trobod, prvu pobjedu, pobjedu koja bi im koliko-toliko dala krila pred nastavak prvenstva za petnaestak dana.

Sljedećeg su tjedna na rasporedu prve reprezentativne obveze i zasigurno i Istra 1961 i Lokomotiva i Rudeš priželjkuju da na prvu pauzu u prvenstvu odu i s konačnim trobodom.

Nekima od njih troje neće biti nimalo jednostavno doprijeti do tog uspjeha. Naime, Istra 1961 gostuje na Poljudu i premda je tamo znala postići i pozitivan rezultat, nekako nam se čini da će ove godine to biti teško izvedivo.

Rudeš i Lokomotiva, pak, s druge strane, mogu se nadati takvom rezultatu. Naime, momčad Roberta Prosinečkog još uvijek traži sama sebe u igri, no i susret na Drosini prošloga vikenda pokazao je da su na solidnom putu.

Ovoga im vikenda u goste dolazi Gorica, momčad koja u tom susretu mora prigrliti ulogu favorita, no i na terenu to treba dokazati. Momci legendarnog “Žutog” napraviti će sve da “fenjer” prepuste nekom drugom.

Ni Lokomotiva nije “autsajder” u Koprivnici, premda su zagrebački “Lokosi” ovoga ljeta prilično oslabljeni u odnosu na proteklu sezonu. Ali, nekako, Silvio Čabraja sa svojim stručnim stožerom uspijeva prkositi svim nedaćama i zasigurno na “Apaš” ne putuje sa bijelom zastavom.

Vidjeti ćemo večeras kako će Rijeka riješiti svoje europske ambicije, no ni nju ovoga vikenda ne čeka nimalo lagan zadatak. Varaždin na Rujevicu dolazi sa dobrim rezultatima iza sebe, a tek su proteklo kolo doživjeli prvi poraz.

Morali su priznati premoć Hajduku, mada ta premoć nije bila toliko izražena. Naprotiv, bili su Varaždinci blizu uspjeha, no individualna kvaliteta splitske momčadi presudila je ovoga puta.

Stoga, u Rijeku dolaze uzdignute glave, ali i sa željom da Rujevicu napuste neporaženi i povećaju svoj bodovni konto. Imaju li takvu moć, saznati ćemo u nedjelju navečer.

U nedjelju navečer saznati ćemo i stvarnu snagu Osijeka. Njima u goste na OPUS Arenu stiže motivirani Dinamo, Dinamo koji si ne smije dopustiti novi kiks u ovoj, već sada suludoj jurnjavi za Hajdukom.

Osijek je pokazao nekoliko različitih lica ove godine. Posijali su bodove dvaput u sudačkoj nadoknadi, kod Istre i kod Lokomotive, i nisu nimalo spremni za novi negativan rezultat. No, s druge je strane ipak aktualni prvak i ponajbolja hrvatska momčad.

Standings provided by Sofascore