Home Nogomet Istra 1961 SuperSport HNL | Istra 1961 – Lokomotiva: Trobod za Europu potreban i...

SuperSport HNL | Istra 1961 – Lokomotiva: Trobod za Europu potreban i jednima i drugima

Svašta gledamo i ove godine u ponajboljem hrvatskom nogometnom natjecanju. Nakon što su prošle godine četiri momčad vodile bitku za naslov prvaka do pred sam kraj natjecanja, ove sezone šest momčadi, 60% lige, vodi bitku za treće mjesto.

Misliti da je to zbog kvalitete svih tih šest prvoligaša je krivo mišljenje. Ponovno je HNL uzbudljiv, ali uzbudljiv zbog nedostatne kvalitete svih ekipa, a ne iz suprotnog razloga. No, pustimo neka se sa time “gombaju” u samim klubovima, a mi se fokusirajmo na nedjeljni susret u kojemu pulska Istra 1961 može čak i do trećeg mjesta.

Nakon pobjede protiv Dinama ono što je najbitnije za momčad je da Gonzalo Garcia primiri sve uzavrele duhove u svojoj svlačionici i da se susretu protiv Lokomotive okrenu čistih glava, čistoga uma. Imali su Puljani ovakvu situaciju i pred susret protiv Rijeke, no u toj se utakmici nisu znali ponijeti onako kako je bilo potrebno. I susret su izgubili svojom krivicom.

Lokomotiva je momčad koja zna igrati nogomet. Momčad koja ima kvalitetu da kroz posjed lopte ostvari prednost na terenu, no ako im to ne ide onda se uvijek mogu osloniti na opaku tranziciju, na kontranapade za što imaju ogroman broj hitrih, brzih, spremnih igrača. Najveći nedostatak ove nedjelje je što na terenu vjerojatno neće biti trenera Čabraje koji je zbog gripe prikovan za krevet.

Ali ne igra trener. Igra momčad, i u tom segmentu Istra 1961 mora biti pametna i mirna. Trobod protiv Dinama je nevjerojatno velik i nevjerojatno vrijedan. Ako bi na njega Puljani nadodali i potpuni uspjeh protiv Lokomotive, vratili bi se na one pobjedničke staze na kojima su bili cijelo ovo proljeće, a plasman u Europu bio bi sve izgledniji i sve dostižniji.

Susret je na rasporedu ove nedjelje sa početkom u 15:00, a pravdu će dijeliti Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, sa svojim pomoćnicima, sumještaninom Ivanom Đurakom i Ivanom Mihaljem iz Velike Gorice, dok će VAR soba biti pod prismotrom Splićanina Duje Strukana.


Previous articleDavid Mataja rođendan proslavio pobjedom i pogotkom!
Next articleVIDEO PRIJENOS | Od 15:30 sati ovdje možete gledati susret Buja i Naprijeda!