Home Nogomet Ostalo SuperSport HNL | Može li Osijek ostati bez Europe ove godine? Može,...

SuperSport HNL | Može li Osijek ostati bez Europe ove godine? Može, naravno!

FOTO: GNK Dinamo/Facebook

Prošloga smo kola dobili novog, starog prvaka. Od danas nas interesira samo zahuktala borba za europske pozicije, te ona posljednja preostala dvojba, a ta je, tko će napustiti HNL.

Gorica ili Šibenik. Trinaest je kola do kraja, a razmak između Gorice i Šibenika smanjio se prošlo kolo i sada iznosi osam bodova. Jasno je kako će posljednja četvrtina prvenstva dati odgovor na ta pitanja.

No, već ovo kolo može se razlika smanjiti. Varaždinu na svom travnjaku dočekuje Šibenik, a bitka Varaždina za Europu ponovno se zahuktala nakon slavlja u Gradskom vrtu.

Ne zaboravimo i činjenicu da Varaždinci ipak odmorniji dočekuju ovaj susret obzirom da su Šibenčani tijekom tjedna morali odraditi i svoj kup susret, pa su svakako šanse Varaždina u osvajanje troboda izglednije.

Slično je i sa Goricom. Ne igra ovoga proljeća loš nogomet. Zaista je Sopićeva momčad bila konkuretna i u Rijeci a i na Poljudu i sada nakon slavlja nad Lokomotivom odlaze na Apaš pokušati još malo oživjeti svoje izglede u ostanak u ligi. Slaven Belupo baš sa takvim momčadima ima najvećih problema.

Lako se za bodove ove godine izborio sa Osijekom, sa Rijekom, pa čak i sa Dinamom, dok jednostavno protiv momčadi kakva je Gorica ima kudikamo više problema. Stoga, ne smatrajte čudom ukoliko Sopićeva momčad otrgne pun plijen sa Apaša.

Splitska je momčad vratila malo samopouzdanja nakon prolaska u polufinale hrvatskog nogometnog kupa, a vrlo vjerojatno je Splićanima i godilo što se nakon Maksimira nisu vraćali odmah kući. Boravak u Slavoniji je koliko toliko odagnao brige koje su ipak nestale spašavanjem sezone. Kroz Kup, naravno.

Na Poljud sada stiže Lokomotiva i potrebno je napraviti sve da se dođe do nove pobjede. Čisto iz razloga kako bi Ivan Leko mogao mirno do kraja sezone uvidjeti što mu je potrebno da sljedeće godine gledamo kudikamo opasniji i aktivniji Hajduk. Ovaj sada, ovaj danas, mučenje je sam za sebe.

Dinamo? Lagano će se poigrati sa potpuno potopljenim Osijekom, kojemu ovoga puta idemo do daljnjih krajnosti. Europu naredne sezone neće doživjeti Gradski vrt, a ni Pampas.

Previous articleNastavlja se Mountain bike zimska liga Istre i Kvarnera uz novu stazu na Krku ove nedjelje
Next articleKAMO ZA VIKEND | Započnite svakako danas sa odlaskom na Drosinu, a naša je preporuka Mladost – Rovinj!