SHARE

Osmo kolo je kolo u kojemu apsolutna prednost pred same susrete može se pripisati domaćim momčadima. Mogućnost da netko od gosta otkine u predstojećem vikendu poneki bod, naravno, postoji, no pitanje je koliko snage u pojedinim momčadima ima za taj uspjeh.

Dinamo otvara ovo kolo susretom protiv Rijeke. Momčad s Rujevice po prvi puta u posljednjih sedam, osam godina putuje u Zagreb u ozračju potpunog outsidera. Pričati i nadalje kako je do toga došlo, bespredmetno je, pa i nećemo. Rijeku vjerojatno ne čeka borba za ostanak u ligi, jer kad-tad vjerojatno će se pomjeriti sa samoga začelja, no u ovom trenutku, pred susret protiv Dinama, taj bijeg izgleda neizvediv. To što u sastavu neće biti Denisa Bušnje ionako ne znači nikome ništa.

Momčad iz Varaždina u svojstvu stanovitog favorita dočekuje Goricu koja je smijenila trenera nakon poraza od Istre 1961 prošlo kolo, pa je sad na nekadašnjem izborniku Sjeverne Makedonije da vrati vjeru unutar momčadi iz Gorice u svoju vlastitu snagu. Koliko je u tome uspio u ovih nekoliko dana, vidjeti ćemo već u subotu. Varaždinu pripada zaista blaga uloga favorita, no jedino u slučaju da Kovačevićeva momčad bude na nivou iz prethodnih kola. Pokazali su i protiv Istre 1961, ali i protiv Hajduka, Dinama i Rijeke da oni to mogu.

Nenad Bjelica je napustio Osijek. Ništa čudno i ništa neočekivano. No, kako stvari stoje, njegov otkaz nije proizašao iz loših rezultata Osijeka ove godine, već iz klupske politike koju je samostalno vodio. Do ovoga trenutka nemamo još ime trenera koji će momčad izvesti protiv Šibenika, no tko god to bio, Osijek je nakon pobjede nad Hajdukom favorit i u ovom susretu. Do pobjede će morati bez jednog od ponajboljih igrača prošlog derbija, bez Vedrana Jugovića.

Iako na Poljud ovoga vikenda Zoran Zekić dolazi sa pozicije broj dva, na kojoj će ostati i nakon ovog derbija, nada da Slaven Belupo može do pozitivnog rezultata na Poljudu nije velika. Valdasu Dambrauskasu pobjeda je nužna kako bi ostao na poziciji trenera, obzirom da je u posljednjih šest utakmica njegova momčad doživjela pet poraza. Mnogi bi u ranijim godinama već bili bivši, no Valdasa spašava njegov Mindaugas, koji jedini još uvijek ima povjerenje u stručnjaka Hajduka.

“Zeka” to može zakuhati i zakomplicirati do kraja, ali ipak sumnjamo u takav ishod. Ionako su i on i njegova momčad već napravisli svojevrsni “boom”, na čemu i njemu i igračima Belupa treba zaista čestitati.