Home Nogomet Ostalo SuperSport HNL | Osijek se želi revanširati Hajduku za poraz u Kupu,...

SuperSport HNL | Osijek se želi revanširati Hajduku za poraz u Kupu, Lokomotiva aktualizirati borbu za Europu

Uz sudar Gorice i Istre 1961 kojega smo najavili jučer, čeka nas još pet susreta u kojima direktan boj za Europu biju Lokomotiva i Slaven Belupo te Rijeka i Varaždin. U Osijeku će domaća momčad napraviti sve da se revanšira Splićanima za poraz u Kupu, dok će na Šubićevcu Dinamo dati do znanja Šibeniku da ni u Kupu neće imati što tražiti.

Lokomotiva je tu negdje. Poneki neplanirani poraz (a ima li planiranih), nadomjestili su prošlotjednom pobjedom na Poljudu, pa sada sa pozticije osam gledaju na poziciju broj četiri koja i nije toliko udaljena. Da bi aktivirali svoj potencijalni europski nastup u narednoj natjecateljskoj sezoni moraju svladati Slaven Belupo.

Kod “lokosa” izostati će samo Josip Pivarić koji je jučer slomio nos na treningu, dok Zekić ne može računati na Arba Manaja zbog žutih kartona. A ne’š ti drame sa Manajem. U svakom slučaju čeka nas interesantan dvoboj…

U subotu će nakon njih na travnjak Šubićevca Šibenik i Dinamo. Ovih je dana burno u Dinamu po pitanju daljnjeg upravljanja klubom, no burno je već godinama u tom klubu, tako da to ne utječe na momčad nimalo. Ona ide svojim utabanim putem, pa uz poneki remi niže nove pobjede u obrani naslova najbolje nogometne momčadi u Hrvatskoj. Ovu će prigodu iskoristiti da naznače Šibeniku kako ni u Kupu neće imati što tražiti protiv njih.

Boj za Europu, također onaj direktan boj, na Rujevici će u nedjelju voditi Rijeka i Varaždin. Pobjedom nad Istrom 1961, Rijeka se vratila na pobjedničke staze, no opreza ne manjka. Naime, riječka družina na Rujevici baš i ne briljira čitave ove natjecateljske sezone, a k tome neće moći računati ni na Matiju Frigana, njihovog prvog strijelca.

Varaždin dolazi na Rujevicu kompletan, u dobrom raspoloženju nakon dvije vezane pobjede, a obzirom da još snivaju europske snove napraviti će sve da do njih i dođu. Rijeka bi im trebala biti mali koračić na tom putu.

U Gradskom vrtu čeka nas derbi susret, ukoliko se derbi susretom može nazvati sudar Osijeka i Hajduka. Osijek je prošlo kolo pod Borimirom Perkovićem konačno prekinuo niz poraza otrgnuvši bod na Maksimiru, dok je Hajduk gledao kako se Lokomotiva poigrava sa njima u devedesetminutnom showu na poljudskoj ljepotici.

Hajduk je ionako sve, ali baš sve svoje snage usmjerio prema Kupu, obzirom da u prvenstvu više nema apsolutno nikakve šanse napraviti rezultat koji bi ih zadovoljio, pa u tom kontekstu trebalo bi Osijeka promatrati kao favorita ovog nedjeljnog derbija.

Previous articleLuc Madrid i Francis Eto novi su igrači Medulina 1921
Next articleKAMO ZA VIKEND? | Odabrati možete između puno opcija, a mi Vam predlažemo dvoboj Vrsara i Umaga!