Home Nogomet Istra 1961 SuperSport HNL | Psihološki, ova je momčad tanka i nedorasla

SuperSport HNL | Psihološki, ova je momčad tanka i nedorasla

Nakon što je Istra 1961 poražena od Rijeke, a prije toga nije uspjela doći do punog plijena na Šubićevcu, pomalo postaje jasnije kako je borba za europska natjecanja pomalo izvan dometa.

I ne, nije problem to što u sudaru protiv Gorice trener Garcia neće moći računati na Mlinara, Petrušenka, a još osam kola nakon toga ni na Ercega, već je problem što je pulska momčad eksplodirala negativno u ključnom trenutku.

Istra 1961 protiv Rijeke nije napravila ništa, ali apsolutno ništa. Osim jedne prigode Ercega koji je istu sam stvorio, pričati danas o nekakvim pokušajima Mlinara ili nekog trećeg igrača, suludo je. Istra 1961 je prema Nediljku Labroviću uputila, statistički gledano četiri udarca. No, četiri od ta tri obranio bi i bio i moj unuk. Kojeg nemam.

Pričati danas o utakmicama petkom, vaditi se na tu beznačajnu činjenicu, također je suludo. ‘Trkeljati’ u prazno kako se cijeli HNS digao na noge protiv pulskog kluba, suludo je formulirana izjava. Niti se netko digao na noge protiv Puljana, niti ih se želi izbaciti iz utrke za Europom. Puljani su jednostavno pokazali da se u ovoj borbi, borbi za Europu, ne mogu nositi. Psihički.

Nije tu pitanje kvalitete, pitanje igračkog kadra. Istra 1961 ima kadar koji je kvalitetan i koji, realno, u ovakvom HNL-u sigurno spada u gornju polovicu lige, no, psihološki, taj je kadar prilično tanak. Pokazala je to i utakmica protiv Rijeke, ali i period nakon te utakmice gdje su se krivci tražili svuda naokolo, no ponajmanje u vlastitim redovima.

Imajući u vidu da se Gorica pomalo budi i da pomalo sustiže Šibenik, pulska momčad ide za Goricu na put bez nade. No, nema veze, i nakon tog susreta moći ćemo optužiti HNS, Zdravka, Marijana, nekog trećeg, četvrtog, petog, nebitno je. Bitno je da smo zločesto zaustavljeni od raznih sila. Bože, budi precizan!

Susret je na rasporedu, sutra naravno, u petak, sa početkom u 17:00 sati, a krivce za poraz Puljana tražiti ćemo u Zdenku Lovriću iz Đakova, njegovom sumještaninu Goranu Patakiju, te Ivanu Janiću iz Iloka. Ne bude li njihova krivnja dovoljna usmjeriti ćemo sav svoj bijes prema VAR sobi i sucu Duji Strukanu iz Splita. Živjeli!