Home Nogomet Ostalo SuperSport HNL | Tužna su zelena polja…

SuperSport HNL | Tužna su zelena polja…

Devet je kola, još jedna četvrtina, ostala do konca još jedne turobne HNL sezone u kojoj smo prije mjesec dana imali gotovo pa sigurnog prvaka, koji je u međuvremenu potonuo niže od onoga koliko je njegov prvi pratitelj tonuo tridesetak dana unatrag.

Danas imamo potpuno drugu situaciju. Ostane li Marko Livaja koliko toliko zdrav i neozlijeđen, Dinamu prijeti opasnost da ostane bez već kapariranog naslova prvaka. Jedan jedini igrač, igrač neosporne nogometne kvalitete drži u svojim rukama konce borbe za naslov prvaka. E onda znate koliko nam je jadna ova igra.

Jadniji od Hajduka sada je Dinamo. Jel’ to zbog previranja u upravi, jel’ to zbog Oršića i Ademia, jel’ to zbog Petkovića i uvrijeđenog Drmića, pojma nemam. Ali, zagrebačka momčad je u potpunom rasulu što je pokazala i ovoga vikenda kada je do boda protiv otpisane Gorice stigla isključivo zaslugama Dominika Livakovića. Nitko od ostalih ne zaslužuje ni prolaznu ocjenu.

U Šibeniku je odlučio VAR. Nakon što je Hajduk imao velikih, gotovo nedostižnih 0:3, odluka suca nakon pregleda VAR-a bila je da jedanaesterca za Šibenik, koji bi im donio bod, ipak nema. A Hajduk je imao 0:3 dvadeset minuta prije kraja. Jasno Vam je onda o kakvoj kvaliteti i karakteru pričamo.

Ništa bolje nije ni u sredini ljestvice gdje šest momčadi i dalje bije bitku za pozicije tri i četiri koje vode u europska natjecanja. Rijeka na svojoj Rujevici nije uspjela ni Osijeka svladati koji svoju pobjedu čeka već pola godine, a nalazi se na poziciji broj tri. Bože, pomozi!

Slaven je od Istre 1961 napravio svoju igračku još u petak, dok su Lokomotiva i Varaždin remizirali te su obje momčadi ostale u utrci za euro pozicijom. Čeka nas nestvarnih devet kola. Jedino ne znam u čemu ćemo uživati. U neizvjesnosti svakako.


Previous articleSesvete bolje od Porečana usprkos sjajnom danu vratara
Next articleJosip Griparić i Leo Bernaz osigurali plasman na prvenstvo Hrvatske!