Home Nogomet Ostalo SuperSport HNL | “Viteštvo” nogometne igre

SuperSport HNL | “Viteštvo” nogometne igre

Desetak dana prošlo je od zadnjeg posjeta Hajduka Gradskom vrtu i očito je da Splićanima ove godine taj travnjak itekako odgovara. Treba li malo napuniti momčad samopouzdanem očito im je najbolje skočiti do Osijeka i tamo riješiti taj problem.

I jučer su “bili”, kao i u Kupu prije desetak dana jednostavno bili dominantni i konačno ‘zakaparirali’ poziciju broj dva. Biti će ovo ipak uspješna hajdučka godina na kraju. Omladinski pogoni u vrhu lige, a seniori ipak na mjestu broj dva. Dobro je…

Dinamo je u uvertiri Kupa, kojega također igra na Šubićevcu stigao s jednom mišlju. Ajd’, mi ćemo danas laganini, u dobrim smo odnosima s Vama, prepustiti ćemo Vam tri boda, ali u Kupu ne želimo Vaš otpor. I bi tako. I biti će vjerojatno tako.

Uvijek, u nas Hrvata, postoji ona opcija u kojoj možemo spominjati promjenu uprave, turbulencije u klubu, raznorazne čimbenike, kako ne bismo morali ni smjeli reći onu pravu istinu. Ljigavo i grozno.

Još ljigavije i groznije bilo je u Gorici, pa o tome nećemo reći ni riječi. Pustiti ćemo i jednoj i drugoj momčadi da se guše u “g…” koja su podarili svojim simpatizerima, navijačima i ostalim ljubiteljima “viteške” nogometne igre.

Dva normalna susreta mogli ste gledati ovoga vikenda. Onaj na Kajzerici gdje je Lokomotiva zasluženo, no minimalno svladala Slaven Belupo i ponovno nakon dvije uzastopne pobjede umiješala se u utrku za Europu, te onaj na Rujevici gdje je Rijeka ne toliko briljantnom, ali nadasve učinkovitom igrom zasjela na poziciju broj četiri i nastavila svoje proljetne uspjehe.