SHARE

Bez obzira na poraz od Crikvenice prošle subote, momčad Jadrana i nadalje sve konce prvenstva drži u svojim rukama. Naime, u preostala dva susreta, ovom subotnjem protiv Novigrada, kao i onom u posljednjem kolu u Senju, Porečanima je potreban stopostotni učinak kako bi prvi presjekli ciljnu vrpcu i okončali natjecanje kao trećeligaški prvak, što su prema prikazanom ove godine i zaslužili.

No, do tog trenutka ostalo je neizvjesnih i veoma zahtjevnih 180 minuta protiv suparnika koji su sve, samo ne lagan protivnik. Svjestan je te činjenice i Dalibor Šuran, trener momčadi s Velog Jože pred subotnji lokalni derbi u kojem njegova momčad dočekuje Novigrad.

“Bez obzira što nismo uspjeli izvući pozitivan rezultat kod Crikvenice, sa kojim bi sigurno  jednim dijelom riješili prvenstvo, doveli smo se u situaciju da u zadnje dvije utakmice moramo tražiti pobjede u što uopće ne sumnjam. Što se tiče Novigrada to je sasvim drugi protivnik u odnosu na onoga protiv kojega smo odigrali zaostalu jesensku utakmicu. Nakon tog susreta uspjeli su se posložiti, neugodan su protivnik i sigurno će biti motivirani protiv nas”. – jasan je porečki strateg.

“No, vjerujem da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu, da ćemo pobijediti i onda se u miru pripremati za zadnju utakmicu koja nas čeka u Senju. Od ozlijeđenih igrača sezona je gotova za kapetana Stefana Ilića, te za ovu utakmicu neće biti ni Abdulaha Ramdania. Pozivam kao i uvijek, sve simpatizere kluba, a posebno vjerne Šajete da nam budu podrška kao što su bili čitave ove natjecateljske sezone”. – završio je svoju najavu Dalibor Šuran.

U Novigradu sezonu mirno privode kraju. Nakon već gotovo pa poslovične drame u zimskom prijelaznom roku, pohvatali su sve konce i sezonu će okončati u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice. Vjerojatno su htjeli i očekivali više, no dramatičan zimski prijelazni rok ih je u tome sputao. Gert Remmel, kormilar ovoproljetnog Novigrada zna da ga na Velom Joži čeka težak zadatak.

“Kada smo ja i moj stručni stožer stigli ove zime u Novigrad, prvi smo meč odigrali upravo protiv Jadrana. U tom smo susretu dobili ponižavajuću lekciju na našem Lacu. Naša sezona je do sada bila vrlo epizodna, u kratkom smo periodu odigrali i dobre utakmice, ali i one koje nisu bile baš tako dobre. I u takvom raspoloženju odlazimo na susret kod trenutnog lidera. U Poreč odlazimo sa dubokim poštovanjem i prema nogometnoj igri, ali i prema suparniku, no odlazimo sa svojim identitetom. Zadnje dvije utakmice koje nas čekaju za nas su kao dva finala i vjerujem da su upravo ovakvi susreti san svakog igrača. Stoga subotnju utakmicu u našim redovima iščekujemo s oduševljenjem”. – kaže nam novigradski trener pred subotnji derbi.