Home Rukomet Premijer HMRL Šutalo spustio ‘roletu’, danas sjajni KTC iznenadio Porečane

Šutalo spustio ‘roletu’, danas sjajni KTC iznenadio Porečane

Rukometni ponos Križevaca iznenadio je večeras porečke rukometaše i to na krilima fantastične obrane koju je predvodio Marin Šutalo, vratar koji je utakmicu završio s 19 obrana, a učinio je to s nevjerojatnih 54% obranjenih udaraca.

Porečane večeras jednostavno nije ušlo, zabili su u trećoj minuti za 1:1, ali imali su više rupa od nekoliko minuta bez pogodaka. Ogroman „sušni“ period dogodio se od četvrte do 17. minute kada domaći odlaze na 7:2.

Do poluvremena se uspijevaju malo konsolidirati pa se na predah odlazi s 10:6. No, nije bilo nade previše početkom nastavka kada KTC ponovno bježi na 12:6. Ipak, spustili su gosti tu prednost na četiri pogotka veći dio drugog dijela, a onda su u posljednjih deset minuta totalno posustali pa s 17:13 ubrzo došli na 23:14. Na kraju 25:16 i zaslužena pobjeda danas odlično defenzivno posloženih Križevčana.

Šutalo je bio prvo ime susreta, ali uspješni su bili i vratari na drugoj strani. Ves Aleksić obranio je 2/5 udaraca, Bruno Ćopić 5/16, a David Vladić ‘skinuo’ je devet lopti od 20 udaraca. U polju je Križevčane predvodio Toni Ezgeta sa šest golova, a goste Arman Ikanović s golom manje.


KRIŽEVCI – GŠSD Ljudevita Modeca – GLEDATELJA: 300 – PAKET24 PREMIJER LIGA – 12. KOLO
SUCI: Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek)

KTC – POREČ 25:16 (10:6)

KTC: Šutalo, Vinković 4, Ostarčević, Harča, Dujmović 4, Perajica 4, Prezelj, Maričić 2, Martinović, Ezgeta 6, Tandara 1, Masnec 2, Mršić 2

Trener: Mladen Horvat

POREČ: Popović, Krajcar 1, Car 3, Aleksić, Petrov, Vladić, Krupić, Malinarich, Rađaković 2, Ćopić, Čipraka, Ikanović 5, Vinković, Bajan 2, Bošnjak 1, Ljubić 2

Trener: Ilija Lovrinović