Home Boćanje Ostalo Sutra započinje jubilarni deseti boćarski memorijal “Blažević-Velenik”

Sutra započinje jubilarni deseti boćarski memorijal “Blažević-Velenik”

SHARE

Ovoga četvrtka 12. prosinca započinje jubilarni 10. boćarski memorijal „Blažević – Velenik“ u organizaciji Boćarskog kluba Istra Poreč. Na turniru će ove godine nastupiti rekordan broj natjecatelja budući je ovogodišnje izdanje u kategoriji boćarica privukao veći broj natjecateljica negoli je to so sad bilo, pa se uz njih i standardna 64 muška para približavamo brojci od 200 natjecatelja.

Turnir od svojih samih početaka nosi titulu međunarodnog turnira, pa će tako i ove godine na njemu nastupati igrači iz Hrvatske, Slovenije i Italije među kojima ima i osvajača medalja na svjetskim i europskim prvenstvima kao što su Dražen Puniš, Alen Guštin, Nenad Tadić, renomirani slovenski par koji čine dva Gregora, Sever i Oprešnik, te višestruki prvak svijeta u juniorskoj konkurenciji Erik Čeh.

Prošlogodišnji naslov prvaka brane boćari Istre Poreč Steven Benolić i Vedran Špelić, koji su se ove godine okitili i naslovom prvaka Hrvatske u disciplini par, te mnogobrojni igrači istarakih prvoligaša.  Memorijal u konkurenciji ženskih parova odigrat će se 21. prosinca, a u konkurenciji za naslov su i prošlogodišnje pobjednice Carolina Bajrić i Nikol Marelja. Uz njih vrijedi spomenuti i nastup najtrofejnije hrvatske boćarice Nives Jelovica u paru sa hrvatskom reprezentativkom Riom Vojković, te niz reprezentativki Slovenije.

Natjecanje po skupinama u muškoj konkurenciji započinje 12. prosinca, a traje sve do srijede 18. prosinca, nakon čega započinje završnica turnira koja će se okončati 22. prosinca gdje će u finalnom danu nastupiti 8 najboljih parova memorijala.