Home HRVATSKA I SVIJET HT Prva HNL Sve derbi do derbija, a u suštini ništa bitno

Sve derbi do derbija, a u suštini ništa bitno

SHARE

Nakon uspješnog okončanja “misije” Katar, hrvatski se prvoligaši vraćaju na travnjake. Već u petak će u Kranjčevićevoj, momčad Hrvatskog Dragovoljca pokušati ugrabiti priključak sa Slaven Belupom.

Trenutno su obje momčadi poprilično zaostale za ostatkom društva te je u ovom trenutku pobjeda Sigećana jedini put da se koliko-toliko prvenstvo u tom segmentu još malo zakomplicira. Slavljem momčadi iz Koprivnice, zaostatak Dragovoljca bio bi ogromnih šest bodova, te samim time teško dohvatljiv.

Subota nam donosi gostovanje Šibenčana u Puli što ćemo posebno obraditi, no u Maksimiru se igra veliki derbi. U šumu stiže Osijek. Pauza koja je iza momčadi Nenada Bjelice vrlo je vjerojatno donekle oporavila ključne igle osječke igre, Laszla Kleinheislera i Ramona Miereza, pa se u Osijeku nadaju da će kompletni stići na gostovanje. Dinamo je pak u problemima, ponajviše sa Arianom Ademijem i Brunom Petkovićem, čije su ozljede takvoga karaktera da je vrlo upitno hoće li biti spremni za derbi. Sama prognoza je veoma nezahvalna, pa Vas možemo samo pozvati da uživate od 15:00 ove subote.

I nedjelja nam donosi još jedan derbi. Onaj na Rujevici gdje stiže Hajduk. Riječani će svakao biti bez Hrvoja Smolčića koji mora odraditi žute kartone, dok Splićani zasigurno stižu bez Filipa Krovinovića čija ozljeda još nije zaliječena. Onaj koji je pod najvećim opterećenjem u ovom trenutku je samo Valdas Dambrauskas. Porazom na Rujevici započeti će priče o njegovoj hitnoj smjeni, kako to već u Splitu najčešće i biva.

Uz ovakav Osijek, ovakvu Rijeku i ovakav Dinamo, ni Gorica ni Lokomotiva ne moraju se previše nadati europskom iskoraku, kao ni bitci za prve tri pozicije. Odigrati će miran derbi sredine prvenstvene ljestvice koji ni jednu ni drugu momčad, ni u slučaju pobjede, ni u slučaju poraza neće odvesti nikamo.