Home ISTRA Nogomet SVE JE ISTO K’O I LANI | Bubić iz drugog pokušaja vratio...

SVE JE ISTO K’O I LANI | Bubić iz drugog pokušaja vratio Žikoviću apsolutnu moć

Sinoć se u pazinskom Hotelu Lovac održala Skupština NSŽI-a. Na istoj je doneseno tek nekoliko sporadičnih odluka, ali se nakon rasprave koja je trajala više od sat vremena ispostavilo da aktualni predsjednik NSŽI-a Igor Žiković ponovno ima apsolutnu moć u Savezu, nakon što mu se priklonila Istra 1961.

Naime, nakon rasprave oko toga treba li mijenjati omladinske kategorije potrebne za igranje Prve ŽNL, Branko Bubić bio je „suzdržan“, rekavši to naglas. Manirom „natvrđih demokrata“, predsjednik Igor Žiković tada je rekao „probajmo glasati još jednom“ i predstavnik Istre 1961 Branko Bubić tada je bio „za“.

Prije toga je predsjednik Žiković izjavio kako su Komisije izradile „analize“ na temelju kojih su doneseni ovi prijedlozi, što je, očekivano, „na volej“ dočekao predsjednik Zbora trenera Zoran Peruško rekavši da je to laž jer je on radio analize iz kojih se nameću dijametralno suprotni zaključci. S pulskim trenerom u dijelu kako to nije dobra ideja složio se tajnik NK Buzeta, simptomatično, također trener, Robert Bizjak. Na kraju je Peruško pozvao da se te „analize“ koje nije još javnost imala prilike vidjeti, predstave klubovima.

Na već gore „opjevani“ način, Skupština je uz pomoć drugog pokušaja Bubića izglasala da se sljedeće godine u Prvoj ŽNL igraju kategorije U18 i U14, odnosno da se „odstranjuje“ posljednja godina juniorskog i pionirskog staža. U posljednjih pet minuta Skupštine Žiković je dao na glasanje da li će se popunjavati Druga ŽNL do 14 klubova, i usprkos tome što je to glasanje imalo nekolicinu klubova protiv, većina s Bubićevih 64 glasa na čelu glasala je „za“ pa će se sastav Druge ŽNL za sljedeće sezonu „krojiti“ u klimatiziranim prostorijama, a ne samo na terenu.

Treba reći i da je Bubić tek od danas postao član Skupštine, odnosno da je ovo bila prva sjednica iste na kojoj je on bio predstavnik Istre 1961. On je došao i u Izvršni odbor na mjesto Ronalda Kontešića te je momentalno postao centralna figura Žikovićeve vlade. Gotovo da bi njihovi protivnici mogli reći – „vrajža je kurjera Podnara odpeljala“.

Iako mu praktično ne mogu ništa, „strana“ koja nije sklona Žikovićevom načinu vladanja danas ga je na samom početku „pecnula“. Naime, predstavnik Plomina, Goran Kvalić, htio je da se unese u zapisnik da je Igor Žiković na posljednjoj Skupštini okupljenima decidirano rekao da IO NSŽI-a nije dao glas Davoru Šukeru. Potpuno irelevantno, ali za neke zabavno.