SHARE

Sa novostima iz Prve ŽNL stigli smo i do sredine lanjske ljestvice. Valbandonci su se, nazovimo to tako, “renovirali zbog godina”, a Ližnjanci i Žminjci su se dobrano pojačali.

Zasad je samo Veljko Vuković upitan od prošle sezone, iako je deaktivaciju najavila još nekolicina starijih igrača. Rubrika “dolasci” dobro je popunjena. Tomo Bagarić dolazi iz redova fažanske Mladosti, Tomo Katić sa Velog Vrha, David Cerin iz Marčane, Stefan Tasovac iz Banjola, Josip Marković iz Vodnjana, a pristupio je i Josip Matovina, inače iz Ogulina. Bivšeg igrača Karlovca 1919 u Istru je doveo posao. Nogometaši Miodraga Popovića pripreme su počeli u tjednu iza nas, a zasad su dogovorene dvije prijateljske utakmice, na kraju priprema sa Banjolama i Ližnjanom.

Damir Pačić, trener Ližnjana, u protekloj je sezoni uspio ostati u ligi na dosta miran način, iako je njegova momčad zaista bila veoma mlada. Međutim, u narednoj ne bi previše trebao misliti o ostanku u ligi, štoviše. Na Šaraju dolaze Mauro Čude iz Medulina 1921, Andrea Bičak iz Muntića, Marinko Fedotov iz Funtane, Vili Šafradin iz fažanske Mladosti te Marko Bilušković iz juniora Uljanika.

Momčad je to koja je dobila konkretna imena za igru u protivničkoj polovici, što je i bio problem Ližnjanaca u sezoni iza nas. Također su dogovorene dvije prijateljske, ali one krajem kolovoza i početkom rujna, protiv Valbandona i Medulina 1921.

U Žminju potraga za predsjednikom još traje, kažu da bi se u utorak trebalo znati njegovo ime, ali seniori su krenuli u pripreme 01. kolovoza. Trener Boris Jurešić ostao je bez Luke Zaharije koji je otišao u Smoljance Sloboda, a još uvijek nije poznato hoće li se Toni Pamić pridružiti ocu Igoru u Hrvatskom Dragovoljcu.

No, u rubrici dolasci nalazi se trojac koji je u netom završenoj sezoni osvojio naslov u Četvrtoj NL NS Rijeka sa Pazinkom – Alen Damijanić, Franjo Piletić i Ivan Banko. Ako se obistine očekivanja pa Damijanić donese golove, Piletić hitrinu u tranziciji, a Banko obrambenu sigurnost, mogli bi Žminjci dočekati ljepše dane. Prvu pripremnu utakmicu igraju 13. kolovoza u Potpićnu.