Home ISTRA Boćanje Sve o boćarskim natjecanjima znati će se kroz dva tjedna!

Sve o boćarskim natjecanjima znati će se kroz dva tjedna!

SHARE

Na sjednici Izvršnog odbora HBS-a održanoj 6. svibnja 2020. putem video veze članovi IOa izvršili su analizu trenutne pandemijske situacije i njenom utjecaju na aktivnosti Hrvatskog boćarskog saveza. Pozdravljena je odluka nadležnih tijela kojom je omogućen trening boćarskih muških i ženskih ekipa najvišeg ranga natjecanja kao i kategoriziranih boćarica i boćara.

Nažalost, sve natjecateljske aktivnosti Hrvatskog boćarskog saveza, koje su odlukom Izvršnog odbora zaustavljene još 11. ožujka 2020.godine i dalje ostaju u mirovanju. Od važnijih odluka s te sjednice ističemo:

Sva pojedinačna državna prvenstva po disciplinama za sve kategorije kao i kup natjecanja za 2020. godinu odgađaju se i bit će planirana u 2021. godini. Organizatori i domaćini potvrđeni u 2020.godini, ako iskažu interes, ostaju zaduženi za organizaciju istih natjecanja u 2021. godini.

Nastavak natjecanja u Hrvatskim boćarskim ligama u natjecateljskoj sezoni 2019./2020. ovisi o razvoju epidemiološke situacije i odlukama nadležnih tijela. Po donošenju odluke nacionalnog stožera o nastavku sportskih natjecanja, Hrvatski boćarski savez donijet će novi kalendar natjecanja.

Imenovana je zdravstvena komisija Izvršnog odbora HBS-a u koju su izabrani dr. Kornelije Ilovar, dr. Kazimir Markulin i Dino Blečić. Komisija će, među ostalim, biti zadužena za stručno tumačenje  odluka i mjera nadležnih tijela CZ i HZJZ kao i implementaciju istih u akte, odluke i propozicije natjecanja Hrvatskog boćarskog saveza

U ponedjeljak, 11.05.2020. godine održat će se video sastanak vodstva Hrvatskog boćarskog saveza i predstavnika svih županijskih boćarskih saveza radi analize trenutnog stanja i planiranja nastavka natjecanja na svim razinama.

U srijedu, 13.05.2020.godine održat će se video sastanak vodstva Hrvatskog boćarskog saveza s predstavnicima klubova 1. Hrvatske boćarske lige radi dogovora oko nastavka natjecanja u 1. Hrvatskoj boćarskoj ligi u sezoni 2019./2020.

Sljedeća sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza održat će se za 14 dana do kada se očekuje donošenje odluka nadležnih tijela CZ i HZJZ oko određivanja datuma i uvjeta početka treninga i natjecanja u kategoriji amaterskog sporta koji obuhvaća i boćarski sport.