Home ISTRA Futsal Sve smo znali unaprijed – nijanse će odlučivati! Danas Olmissum do minimalne...

Sve smo znali unaprijed – nijanse će odlučivati! Danas Olmissum do minimalne pobjede

Dogodilo se točno ono što smo pretpostavljali. Olmissum i Stanoinvest Futsal Pula su dvije momčadi koje dijele nijanse kvalitete te je već sad sigurno kako će u polufinale ona momčad koja bude nešto s(p)retnija u okršajima četvrtfinala. Razlika u kvaliteti je zaista minorna, pokazala je to pogotovo današnja utakmica.

Već od druge minute Puljani vode zbog pogotka kapetana Davida Mataje, ali u redovima Omišana igra ponajbolji pivot države, Antonio Sekulić, koji je u 11. vratio stvari na početak. Ipak, gosti kombiniraju u fazi napada vrlo dobro cijelo prvo poluvrijeme pa samo dvije minute kasnije Mataja je opet strijelac, za 1:2.

Drugo poluvrijeme sjajno otvaraju Puljani, redaju šanse, ali nisu bili precizni, a i kad jesu, Čizmić je na golu bio odličan. Tada, u 28. minuti Sekulić pogađa za 2:2, a vrlo brzo i drugi reprezentativac, Stjepan Perišić poentira za potpuni preokret.

Mogli su Puljani do kraja zabiti još koji pogodak, ali jednom, pri udarcu Deana Moravca, ispriječila se vratnica, a drugi put Marko Kuraja na gol crti domaćina. Revanš je na rasporedu ovog petka, 28. travnja 2023. godine, u Domu sportova „Mate Parlov“, s početkom u 20 sati.

OMIŠ – Dvorana Ribnjak – SUPERSPORT HMNL – ČETVRTFINALE – 1. UTAKMICA – SUCI: Mislav Džeko i Boris Stanić (oba Zagreb) DELEGAT: Dražen Bumbak (Šibenik)

OLMISSUM – STANOINVEST FUTSAL PULA 3:2 (1:2)

Strijelci: 0:1 Mataja 2′, 1:1 Sekulić 11′, 1:2 Mataja 13′, 2:2 Sekulić 28′, 3:2 Perišić 31′

Žuti kartoni: Jurlina, Mladin, Amulić, Bilandžić (Olmissum) Milanović, Moravac De., Vukmir (Stanoinvest Futsal Pula)

OLMISSUM: Čizmić, Kustura, Hrstić, Pavić, Jurlina, Kuraja, Juretić, Perišić, Kolobarić, Matheus, Jurić, Rodrigo Galvao, Sekulić, Bilandžić

Trener: Marko Mladin

STANOINVEST FUTSAL PULA: Milanović, Moravac De., Moravac Da., Marković, Osredkar, Petrušić, Mataja, Grbić, Difonzo, Bilić, Vukmir, Ramić, Prelčec, Cindrić

Trener: Nijaz Mulahmetović