Home Nogomet Ostalo Sve su oči uprte na Šubićevac, tamo se rješava ovosezonsko prvenstvo

Sve su oči uprte na Šubićevac, tamo se rješava ovosezonsko prvenstvo

SHARE

Šubićevac je mjesto na kojemu ćemo vrlo vjerojatno dobiti novoga prvaka. Ili možda nećemo. Dinamu je u Šibeniku potrebna pobjeda kako bi izbjegao o tituli “razgovarati” u posljednjem kolu kada mu u goste dolazi momčad koja mu ove sezone nikako ne leži, splitski Hajduk.

Slavlje protiv Osijeka omogućilo je “modrima” da stave ruku i pol na novi pokal, no to sada treba potvrditi kod Šibenika. Kod momčadi koja će se potruditi da pomogne južnim susjedima.

Koliko će to moći, koliko će u tome biti uspješna, drugo je pitanje. Dinamo je izraziti favorit u ovom dvoboju, a iza sebe njegovi igrači imaju pregršt ovakvih utakmica, utakmica vrijednih titule. To iskustvo koje je u ovom trenutku neprocjenjivo najveća je prednost Dinama pred nedjeljni ogled vrijedan titule prvaka Hrvatske.

Sve ostale utakmice, svi ostali susreti ovoga kola padaju nekako u drugi plan. Hrvatski Dragovoljac u Kranjčevićevoj iščekuje Goricu, a ta utakmica može samo poslužiti njihovom treneru da se pokaže u dobrom svijetlu dok iščekuje novu prvoligašku ponudu, jer je jasno da u Sigetu više ne ostaje.

Slaven Belupo će s nasmijanim Zekićem odraditi domaći susret protiv Rijeke kojoj nimalo nije do smijeha. No, morati će pronaći razlog smijehu, jer je 26. svibanj i finale kupa na Poljudu tu negdje, iza vratiju, a to je dan u kojemu će pokušati spasiti sezonu.

Potpuno ugašeni Osijek nikako nije favorit u Gradskom vrtu protiv Lokomotive koliko god željeli pobjedom oprostiti se od svojih navijača. Rane koje su iza momčadi Nenada Bjelice prevelike su u ovom trenutku.

Posljednje tri utakmice pokazale su da se još uvijek radi o “malom” klubu, koliko se god Bjelica posljednje dvije godine trudio da ga prezentira drukčije. No, ako ništa drugo nekakva je škola i ove godine valjda naučena, iz nekih će se situacija i nakon ove sezone izvući štogod korisno, jer nova je sezona pred vratima.

Nismo sasvim sigurni koliko ima smisla najavljivati susret Hajduka i Istre 1961 u zasebnoj vijesti, no biti ćemo dosljedni i ova dva predstojeća kola još uvijek ćemo to činiti.