Home ISTRA Boćanje SVESTRANI DJELITELJI NOGOMETNE PRAVDE | Pogledajte čime se bave dva istaknuta suca...

SVESTRANI DJELITELJI NOGOMETNE PRAVDE | Pogledajte čime se bave dva istaknuta suca s ovih prostora

SHARE

Biti sudac je izrazito teško, ma koliko im neki zavide. Imaju moć i odgovornost, ali i obavezu da utakmicu učine što kvalitetnijom. No, kako vidimo u posljednje vrijeme, i oni postaju sve svestraniji.

Jučer se u Tupljaku održalo sedmo kolo zimske istarske lige u trčanju i nemalo smo se iznenadili vidjevši Kristijana Radovana, suca iz Rovinjskog Sela koji je na utrku došao dobro raspoložen i – maskiran.

“Pozvalo me društvo iz Rovinjskog Sela koje tradicionalno gostuje na ovoj zimskoj ligi, a lijep je dan, sunčano je i eto me ovdje”, rekao je Radovan prije utrke u kojoj je nešto više od šest kilometara otrčao za pola sata što je za 45-godišnjeg suca sasvim solidno, iako vjerojatno nije “jurio” nekakav rezultat.

Kristijan Radovan pred utrku u Tupljaku

Njegov kolega iz Podhuma, Tomislav Frlan, također je dobro poznat istarskim nogometašima jer sudi u Četvrtoj NL NS Rijeka. On, međutim, povrh suđenja, se i nešto ozbiljnije bavi jednim drugim sportom.

Naime, u redovima prvoligaškog Podhuma redovito “puni” dvojke i trojke, a nerijetko i pobjeđuje, iako je njegov klub najveći “favorit” za ispadanje u drugu ligu. No, to ne umanjuje Frlanov angažman i pojedinačna ostvarenja.

“Počeo sam igrati boće kao mulac i onda sam prestao zbog ulaska u sudačke vode. No, sad imamo pauzu na polusezoni, a mom Podhumu je nedostajalo igrača, pa ću pomoći do kraja boćarske sezone u prvoj ligi, a to je prije prvog proljetnog nogometnog kola”, rekao je Frlan, a na pitanje što više voli, suđenje ili boćanje, ne razmišlja previše:

“Jedno i drugo. Ista je to ljubav, iako boće igram s manje pritiska, dok je to na nogometnim terenima uvijek pristuno. Ali, jedno i drugo stvarno obožavan”, rekao je za kraj sudac/boćar iz Podhuma. Nadajmo se da će ovaj tekst pomoći igračima, kad im sljedeći put netko “ukrade” faul ili aut, da su i suci obični ljudi.